Přihlásit se HAFICI.NET »

Oblíbená značka krmiva

NápovědaFórum » Výživa  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Oblíbená značka krmiva
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka – Re: Dobrman192168
Jj, největší balení co maji je 5 kg. Taky se mi to zdá praktičtější než nějaké obrovské pytle. Ale pro mě je 5 kilo moc sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AileenK – Re: Dobrman192168
Ano máš pravdu u pro planu platíš za značku ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: sarka
Dívala jsem se právě na ten odkaz co si sem dávala a i kdybych chtěla třeba 15kg tak to stejně pošlou jako tři balení po 5 kg což by bylo taky super že by se to nestihlo zkazit.Tak zkusím na začátek třeba ten jeden 5kg pytlík a uvidím. palec
Platinek jsme měli jeden pytlík. Před vánoci totiž měli 1,5 kg pytel za 185,-. Teď maji 1,5kg za 344,-, tudíž u 1,5 kg pytlíku vyjde 1 kg na 230,-. Aby to bylo pro mě cenově výhodnější musela bych objednal 5 kg pytel a ten já budu mít pro jednoho jorka na strašně dlouho a mám strach, že by se mi to zkazilo. A bohužel jsem u nás nenašla žádného prodejce nebo někoho s kým bych se podělila o pytel.
Jinak jsem s nimi byla maximálně spokojená, psovi moc chutnali, bobek byl super.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: Iva Hešková
Asi vyzkouším jeden pytel a uvidím jak mi to bude žrát.Dívám se teda i na ty proteiny aby jich tam nebylo moc a pes pak nevyrostl moc rychle a nepřineslo mu to nějaké růstové problémy.A zase když to srovnám cenově platinky mě vyjdou levněji. a u pro plan říká hodně lidí že se kvalita nerovná ceně hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iva – Re: Dobrman192168
No jedině musíš vyzkoušet. Jestli budou sedět, ukáže až čas. Platinky jsou ale dražší a teprve krátce na trhu (žádné recenze). Pokud tedy zvolíš Platinky, tak dej pak vědět, jak sedí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: Iva Hešková
foxík dostává pro planky. Ale pro borderku bych chtěla zkusit něco jinýho.Dívala jsem se na ty platinky a tam je právě 27% . Já se v tom prostě nemůžu zorientovat a vet mi určitě zase doporučí pro plan ale chci zkusit i něco jinýho :-)
Pro foxíka 27% určitě není moc ;-)
Já bych klidně dala i 30% :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168
když byla řeč o těch proteinech je 27 % taky moc? :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AileenK – Re: sarka
Na kukuřici pozor, bývá dost často alergenem.

Iva Hešková - no právě je to hlavně u velkých a obřích plemen ano proto když sem vybírala granule pro štěně hledala sem granule která maj nízký obsah proteinů...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka – Re: edus
Fitmin se mi svým složením nelíbí. Na prvních místech je kukuřice, drůbeží moučka, rýže, pšenice,...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iva – Re: AileenK
Jo jo, taky znám dost takových případů :-O Ale týká se to především velkých a obřích plemen. U borderky to zas tak pravděpodobné není. Také to nelze říct tak jednoznačně, záleží taky na tom, jak granule psovi zrovna sedí. Tam kde jeden má třeba růstové problémy z RC či Eukanuby (pouze příklad), tak další na nich může skvěle prospívat, nebo se dokonce i zpravit. Ale je jasné, že čím větší plemeno, tím má spotřebu proteinů obecně menší a riziko panostitidy u velkých a obřích plemen s přemírou proteinů je také procentuálně vyšší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - edus
U nás se krmí Fitminem a palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AileenK – Re: Iva Hešková
To nevím zase tolik se v tom nevyznám, nicméně sem viděla dost případů kdy pesani dostali panostitidu, nebo měli problémy s klouby a majitelé je krmily granulemi, které byly nabité proteiny.. Nevim mam na to takovýto názor :-O
Jen trochu doplním, nelze srovnávat syrové maso a granule co se týče proteinových hodnot. Granule mají jinou stravitelnost a mají jiné celkové využití všech hodnot. U granulí bych se té 30 % vůbec nebála, spíš bych hledala kvalitní vstupní suroviny s dobrým a kvalitním živočišným proteinem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AileenK
Pokud se chcete orientovat na pytlích s granulemi a nevíte jak doporučuju tady ten odkaz www.deutsche-dogge.cz/… je tam plno dobrých rozhovorů, mě to dost pomohlo když sem se chtěla orientovat v psí výživě (APETÝT 20.9. 2007 Výživa psů velkých a malých plemen; APETÝT 27.12.2007 Jak se orientovat na pytlích s krmením) palec

Jinak souhlasim vybrala bych nějaké granule které nemaj 30% proteinů, šla bych klidně do 26,25% ovšem je oříšek takové granule vůbec najít :-( (co sem hledala tak tolik proteinů má K9, Nutram, Brit) Jinak syrové maso obsahuje v průměru cca 22% proteinů
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mišulka
MY KRMÍME KRMIVEM ANF HOLISTIC A STŘÍDÁME TO PO PYTLI S FITNESS TRAINER MAJÍ HODNĚ PŘÍCHUUTÍ TAK JÍ PŘIPADÁ, ŽE MÁ POŘÁD NĚCO NOVÉHO hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - poklad
V současné době krmím Britem. Když byl Šín štěně, vet nám doporučoval Calibru. Má s ní tady někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka – Re: Iva Hešková
Je fakt, že jsem na Acanu slyšela chválu a spokojenost od majitelů malých plemen, vesměs jorkšírů. Je to docela alchymie vybrat správné krmení, co? :-D
tak když ne acana tak potom se mi líbí složením ještě to First mate. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iva – Re: sarka
Borderka patří mezi střední plemena a má mnohem vyšší spotřebu proteinů, než plemena velká, či obří. Ale krmiva typu Acana má těch proteinů i pro Borderku moc. Já bych zvolila nějaký ten střed - né málo a né moc.
Jinak recenze na Acanu ještě nejsou, na trhu je zatím krátce, takže těžko zatím dedukovat, zda působí růstové problémy, či nikoli. Nelze totiž krmivo hodnotit pouze podle proteinů a složení, ale jako "celek" a "kvalitu" vstupních surovin. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy – Re: sarka
No jsou o něco menší než BO, ale v agility jsou pořád v LA,takže jsou pro mě "velké" X-) . Navíc u nich také hrozí DKK (mimo jiné), takže opatrný růst by měl patřit k samozřejmostem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka
Docela zajímavé čtení ;-)

www.celysvet.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka – Re: Katy
Neřekla bych že borderka patří mezi velká plemena. ;-) A rozhodně bych se u Acany nebála, že způsobí problémy s růstem. Resp. u Acany jsem o tom ještě neslyšela, zatím co třeba u RC už několikrát.

Ještě k těm "Platinkám", tak tady je odkaz. Kdyby to náhodou někoho zajímalo, stačí se na jejich webu zaregistrovat a při reg. si napsat o vzoreček. Ten přijde do pár dní. Recenze na tohle kmení nejsou, jelikož ho nikdo moc nezná, nemá reklamu a prodejců je jen pár v republice. ;-)

www.krmivo-platinum.cz/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy – Re: Dobrman192168
Noo pořád je to velké plemeno, u kterého záleží na správnem vývoji kostry.. belgičák taky není bůhví jak mega, ale raději jsem krmila granulema s nižším obsahem bílkovin. Teď jsme na mase - ale to má paradoxně bílkovin míň, než granule..takže pěkně mohutní. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: AileenK
Já budu mít borderku tak tam by nemusel být až tak velký problém ne?
Acana je dobrá volba, ale bála bych se u velkého plemene že po ní moc rychle naroste, má totiž dost % proteinů :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaB
My krmíme Britem a jsme spokojeni. A to jsme vytřídaly několik druhů.
Velký výběr granulí je na www.exo-eko.cz/.
Jo, tak jasně, že po granulích ze supermarketu pejsek neumře hlady. Já jsem měla taky před lety jorkšírku na Pedigree a myslela jsem si bůh ví jak jí skvěle nekrmím a taky vypadala dobře. ;-)
tak já jsem měla na supermarketových granulích vlkodava skoro 7 let a prospíval po nich krásně a dožil se i hezkýho věku. Ale znovu už bych do toho nešla. Dícala jsem se na tu Acanu a tam obiloviny nejsou vůbec. Takže asi objednám malé balení a uvidím jak prcek bude baštit. palec
Reklama
Přesně tak. Každý má vyvolené to "svoje" a to se snaží propagovat. Určitě se na všech granulích najde pro a proti. A taky každému pejskovi bude vyhovovat něco jiného. My jsme vyzkoušeli všechno možné, teď jsme na Pro Planu a mám tu na ochutnání i Acanu. Nekrmím jen samotné granule, přidávám Rinti konzervy a občas něco uvařím. Rozhodně bych si při výběru dávala pozor na vysoký obsah obilovin - pes přece není slepice ;-) , na sůl a různá ochucovadla. Všechny použité suroviny by měli být přesně vypsány. A v neposlední řadě v žádném případě nekupovat granule v supermarketech.!!! no ;-)
tak já myslím že po podrobnějším zkoumání se u každých granulí najde nějaký to minus.
Jo jo Eagle Pack se již opravdu do Evropy nedováží. Ale nyní se vyrábí v Evropě pod názvem Golden Eagle (tuším, že ve Finsku, nebo v Norsku).
K9 bych ale také nebrala, ne kvůli proteinům, to bylo O.K., ale pro špatnou kvalitu vstupních surovin. V USA je K9 dokonce zakázaná prodávat !
Je to platinum takové to "více vhlčené"? mam pocit že někdo psal že mu došel pytel granulý s plísní :-(
Ono vybrat granule je docela oříšek a pak co právě sedne jednomu psíkovi nemusí sedět druhému.
Platinum teda neznám. Ale kamarádka krmí Belcandem a Firts mate a ani jedny si nemůže vynachválit.
je to asi fakt co komu sedne. Jednoho psa krmím pro planem a ten prospívá hezky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AileenK – Re: sarka
Hm taky nevím co ybch si vybrala z té stránky, třeba Acanu, Orieje, Hills, Purinu bych u velkého plemene vyloučila z enormního množství proteinů (v%) - bála bych se že pes vyroste moc rychle bude mít růstové problémy (navíc mam pocit že zrovna u PP, Hills se platí především za značku a kvalita je srovantelná s lacinějšími granulemi), Shur gain zase nemá rozděleny granule podle velikosti a jejich složení se ani nenajde na stránkách (teda tak tomu bylo před rokem, zda se něco změnilo, kdo ví). Možná bych tak z toho brala K9 pro velké/obří plemeno. Pak myslim že to eagle pack se snad už k nam nedováží, ale nevím, nevím nerada bych kecala.. hop
To Platinum jsme chvíli zkoušeli taky a mým "nežravkám" fakt zázračně šmakovalo. Ale nazůstali jsme u toho. Né kvůli ceně, ale nějak tomu složení nevěřím, protože mi chybí recenze. ;-)
Na těch stránkách teda moc "kvalitních" krmiv nevidím hmm
Podívám se na to a třeba mi to pomůže při výběru.díky za odkaz ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka – Re: Iva Hešková
Já jsem byla úplně nejvíc spokojená s Platinum natural food, ale je příšerně drahé! Ale fakt super!!! potlesk potlesk potlesk
Také jsem slyšela chválu na Belcando, ale vyzkoušené ho nemám. Ještě se můžeš podívat na:

www.nejkrmiva.cz/…/ vesměs jsou tam kvalitní krmení. Tak si můžeš porovnat složení a vybrat si.

;-)
Jo jo, Arden Grange je výborný a možná ještě lepší je Golden Eagle, ale Belcando rozhodně Nee. Já krmím Pro Plan a spokojenost ano
Jo to jsem taky slyšela že Arden grande je dobrý a ještě jsem slyšela chválu na Belcando.
Tak vyberu něco z té lepší řady aspon ze začátku.
Budu si pořizovat ještě border collii :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sarka – Re: sarka
A co to je za pejska, jestli se můžu zeptat?
Například já momentálně krmím Pro Planem a na zkoušku jsem koupila Acanu. Fajnové složení a lidi si hodně chválí třeba Arden Grange, Fist Mate. Z té ještě levnější kategorie - prémiových krmiv mám vyzkokušenou K9 a Bento.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dobrman192168 – Re: AileenK
Díky to jsem chtěla slyšet. Bylo mi totiž nabídnuto i koupení těchto granulí za výhodnou cenu což se mi líbí. Akorát jsem neslyšela moc velkou chválu na RC tak jsem si to chtěla vyvrátit a nebo potvrdit.
A jsou jiný granule který by ste mi mohli doporučit? Moc se v tomhle neorientuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - mojzinka – Re: sarka
Přesně a navíc našim holkám to nešmakuje ne Nejraději mají své oblíbené Proplanky :-P
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AileenK – Re: sarka
Souhlasím s tebou palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - sarka – Re: Dobrman192168
Royal Canin bych už psovi nedala. Je spousta jiných kvalitnějších krmení a za příznivější cenu. ;-)
krmili jste někdo Royal canin start puppy? chovatelka krmí tady těma granulkama a tak nevím jestli mám pokračovat tady v té značce i poté co si štěndo vezmu. :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 12

Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 22383x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/10-oblibena-znacka-krmiva?od=470