Psi s PP
klub na to pochopitelně prdí, jak je to u společenských plemen běžné (neříkám, že u všech, ale u většiny ano).. mě zase pobavila věta "čistokrevný YT bez PP"
tomu se nepřestanu smát asi nikdy
i když ono je to spíš k pláči, nu což.
tohle "účelové množení" je prováděno maximálně za účelem nahrabání peněz, takže hnus.
říkám na to, že je to hrůza co ti lidi nezkříží..... jinak raději no comment
0 17.10.2010 12:51 Avona – Co říkáte tomuto?
0 17.09.2010 19:25 sarpilka [386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Pročpak Ti tato parta nevoní??? Tyto zvířata mají hezký exteriér,jsou vidět na klubovce i mistrákách ve výkonu. To,že tam figuruje J. Novotný,který je ÚPCH pro N.O.?
Já mám ráda rozhodčí,kteří dál mají u nohy psa. Novotný píská exteriér,vystavuje i cvičí a jezdí jako psovod po kvalifikáčích i mistrákách. Vede semináře o chovu N.O.v zahraničí a neváhá vzít i rukáv a dát kousnout..................
Ráda si přečtu Tvůj názor
0 17.09.2010 12:18 NIKO www.jinopo.cz/
Přirovnávání právě téhle ch.st.jsem na mysli určitě neměl!!!Až budu mít čas,napíši proč,ale pozornému "čtenáři" to určitě vysvětlovat nebudu muset.
dá no a na silvestra se neschovává to je fakt ale štěká jako pitomá =o)
0 09.09.2010 22:13 NIKO – Re: defisa
To se dá odbourat.Máš ale vystaráno na silvestra.
ne ta se vrhá po zbrani =o) a vypadá to že by jí i vzala z ruky
0 09.09.2010 19:38 NIKO – Re: defisa
Pokud před střelbou neutíká a nebojí se,MÁŠ VYHRÁNO
Díky. Je škoda, že se testy povahy nedělají jako součást uchovnění běžně u všech plemen. Jedna věc je exteriér a zdraví - ale povaha je podle mne taky důležitou součástí standardu plemene. A nejen u služebních plemen.
Já si myslím, že záleží na klubu - třeba klub maliňáků má jiný povaháč, tuším, že mají i povinnou obranu. Liší se to i stát od státu, když jsme byli na PT ve Francii, bylo to taky úplně o něčem jiném. Prý i Holandsko se hodně liší.
Co se týče střelby - nevím, jestli existuje nějaké pravidlo, u kterých plemen se ne/musí dělat. Vlastně ani nevím, jestli je to nutné u BO, ale co vím, tak všechny okolní státy tam střelbu mají. Třeba povahové testy se u kavalírů nedělaly vůbec
asi by hodně psů vypadlo nebo nevím. Co jsem potkala psy na svodu nebo bonitaci, bohatě jim stačil dav a hala.
Katy, je rozdíl mezi povahovými testy u služebních a neslužebních plemen? Nebo se liší povahové testy v jednotlivých státech? Koukala jsem se třeba na Slovenský nebo Polský klub chovatelů salašníků (sorry, u jiných plemen nevím) a liší se tam hodnocení i způsob provedení testů. Třeba u salašníků se neprovádí test reakce na výstřel.. A v ČR nejsou testy povahy (opět salašníků) pro uchovnění vůbec požadovány.
Hanysek80:
Povahový test má 8 částí, a to:
1. Chování psa při měření, max .10 bodů (hodnotí se u popisné přehlídky, pokud je na ni pes nahlášený. pokud ne, "hraje" se na výstavu u povaháče, to samé je u chování v kruhu)
2. Chování psa v kruhu, max. 10 bodů
3. Odolnost proti střelbě, max. 20 bodů
4. Průchod skupinkou osob a kontakt s cizí osobou, max. 15 bodů
5. Rušivé vlivy ve skupince osob, max. 15 bodů
6. Setkání s cizí osobou, max. 10 bodů
7. Přivolání psa do skupiny, osob max. 10 bodů
8. Vlohy pro aportování, max. 10 bodů
Celkově max. 100b
Všechno probíhá "jakoby nic", pes chodí bez povelů na pokud možno prověšeném vodítku, nesmí jevit známky strachu nebo agrese (při zavrčení je PT ukončen). Není to o poslušnosti, ale opravdu se snažíme nějak navodit atmosféru běžného života. U aportování se hodnotí vloha pro aport, takže se pes může hecovat, volat, povzbuzovat - nejde o "ipácký" aport. U skupinky osob a kontaktu chodí psovod se psem tak nějak normálně mezi lidma, někdo s ním naváže kontakt, posléze se psem. Pak jde psovod kolem nějaké překážky, kde je ukrytý člověk - ten vystoupí a opět naváže kontakt. Rušivé vlivy se provádějí tak, že jde psovod se psem směrem "tam", potká člověka např. s deštníkem a zpátky, kdy někdo u psa zaštěrchá kanystrem s kamínkama (záleží na vylosování, ale tohle bývá dost často). Střelba je jasná, tam pes stojí (musí stát), připnutý je na dlouhé šňůře, na které psovod stojí (nedrží v ruce) a 2x se vystřelí (z klasické 6mm pistolky). U přivolání do skupinky stojí lidi opravdu blízko sebe, asi na šíři jednoho člověka - psovo stojí na konci "tunelu" a přivolá si psa, který je buď odložený nebo jej někdo přidržuje.
Pak jsou ještě nepovinné cviky, jako je netradiční aport(značí se jako /A za body z povaháče), což je cokoliv, na co si porota vzpomene (my měli např. kokos, gumák a smetáček (jen to koště jakoby)), a obrana.
0 10.02.2010 11:24 NIKO – Re: Baslerinda
Mi odpovídat nemusíš,já už dvě chovatelské stanice mám
A jak vidíš,někdo si to nenašel
2 10.02.2010 10:27 Shreya – Re: NIKO
Na téma jak založit chovku toho bylo jak na netu, tak v časopisech napsáno celkem dost, stačí jen trochu zapátrat a další věc je ta,že jsem odpovídala tobě.
0 10.02.2010 10:09 NIKO – Re: Baslerinda
Asi ne,když se někdo ptá,že by si chtěl založit chovatelskou stanici.Když to víš,proč jsi JANIČCE neodpověděla?
0 10.02.2010 09:38 Shreya – Re: NIKO
No tak to snad všichni víme :o)
0 09.02.2010 20:20 NIKO – Re: AileenK
Malý dodatek pro upřesnění:Pes,který bude uchovněn,bude v PP zapsán s chovatelskou stanicí,kde se narodil i fena.Teprve štěňata ponesou název mé chovatelské stanice.
Pokud chceš založit chovatelskou stanici info je zde
cmku.cz/…
Jinak k založení ChS (chovatelksé stanice) nemusí mít člověk hnedka chovnou/nýho psa/fenu, k tomu ale aby pes/fena byly chovnými potřebují PP a zůčastnit se bonitace plus splnit další podmínky které jsou pro chov daného plemen v daném klubu.
0 09.02.2010 16:12 NIKO – Re: Baslerinda
Omlouvám se za chybu,chovná-chovatelská
1 09.02.2010 15:11 NIKO O chovnou stanici se žádá!Psa -fenu-mít nemusím.Bude vystavena a schválen její název,pokud již takový neexistuje.Chovná stanice je dědičná a po úmrtí majitele se o ni musí osoba,která dědí,o ni přihlásit.20 let po smrti majitele název téhle chovné stanice nikdo nesmí použít-NEBUDE MU NÁZEV PŘIDĚLEN-to se týká i názvu,který existuje i v zahraničí.Buede-li někdo chovat více plemen,stále bude jen jeden název chovné stanice.Mám i chovnou stanici koček,už je nechovám,ale chovná stanice není a nebude zrušena.Pokud zvíře nebude uchovněné,štěňata PP mít nebudou!Fenu s PP si můžeš pořídit později a uchovnit ji.
Chovnou stanici s fenou bez PP?
Pro vytvoření CHS musíte mít fenu uchovněnou - to ale také znamená, že musí mít PP
0 09.02.2010 12:12 Janicka – Re: Janicka
fenka je bez pp děkuji
0 09.02.2010 12:11 Janicka Dobrý den chtěla jsem se zeptat , mám fenku německého ovčáka a chtěla bych založit chovnou stanici.
A chtěla jsem se zeptat, zda by to šlo,nikdo mi na to odpovědět neumi a třeba tady na forum budu mít větší štěstí. Děkuji za odpovědi a na shledanou. Jana
0 18.01.2010 20:26 NIKO – Re: whippzoj
Většinou těm,kteří štěňata s PP neodchovali.O množitelích tu nemluvím,to je jiná kapitola!Je dobré si přečíst článek,na který dala odkaz Macinka
0 16.01.2010 23:50 whippzoj – Re: NIKO
Jak komu, množitelé jsou spokojení a taky si myslí jak jim to jde skvěle...
0 16.01.2010 22:57 NIKO – Re: AileenK
To se ale špatně vysvětluje
0 16.01.2010 17:30 AileenK – Re: NIKO
Náročný, ale hlavně dosti drahý koníčkek
1 15.01.2010 13:10 Macinka [165] - Společenská plemena 0 12.01.2010 19:34 whippzoj – Re: MaB
taky řešení...
1 10.01.2010 13:05 MaB [561] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Dnes jsem se ze zvědavosti koukla na inzeráty - prodej štěňat a to bez PP.
Nestačila jsem se divit. Čím menší zvíře, tím dražší.
Jen malé srovnání pro zajímavost:
Malá plemena bez PP - trpasličí pudl 3000,-Kč, pražský krysařík 4000,-Kč, bišonek 4000,-Kč, shih-tzu 3500,-Kč, jorkšírský teriér 6000,-Kč.
Velká plemena bez PP - bernský salašnický pes 3500,-Kč a 5000,-Kč, malinois 800,-Kč, rotwajler 2500,-Kč.
Asi si koupím fenu malého plemene. Bude míň starostí. Nemusím na výstavy, bonitace, RTG a různé vyšetření k tomu, aby mě uznali čubinku do chovu, ušetřím na žrádle, na benzinu, různých poplatcích, nebudu se nervovat jestli udělám zkoušku, jestli mě doběhne na coursingu a hlavně mě nikdo nebude osočovat za mé velké "bojové" plemeno.
No, u nás budou mít letos pod stromečkem nejvíc hlavně kočky a pes
Ve většině případů takové ty praktické věci (obojek, taška na psa, protože teď moc chodit nesmí...) a pak taky nějaké hračky, aby mu to nebylo líto... xD
0 10.12.2009 19:35 EvaH – Re: whippzoj
teda to je síla
0 10.12.2009 19:14 whippzoj – Re: Verýsek
0 10.12.2009 19:14 whippzoj – Z jiného portálu...
Autorka Eyco:
Na mejla mi přišel případ,který fakt je do nebe volající.Známá chovatelka psů-kníračů malých čst. měla pejska ve spolumajitelství a pes se přezubil do kleští.U nás to vadí v zahraničí ne.Když psa začali rozhodčí za tuto vadu napomínat,dotyčná chovatelka chtěla násilně(napadení při venčení!!!)psa ukrást,protože měla na něj kupce v zahraničí.Tak tohle lidi opravdu je naprosto šokující a šílené.A že se nejedená o malého chovatele.Paní držím palečky,aby to dořešili a chovatelka byla potrestána.
To je masakr...
To je jako by přijela Péťa a: Naval psa, v cizině bázlivost nevadí...
0 10.12.2009 19:09 whippzoj – Re: Nika
Já jim to kupuju hlavně přes léto, co jsme na zahradě, tam je to každému jedno
Verýsek: Ono je to nebaví moc dlouho takže pohoda
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 18725x