Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Psi s PP

 

NápovědaFórum » Chov psů  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 8 Přejít na další stránku   1  
Psi s PP
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:38 whippzoj – Re: mimišák
Ano, s tím naprosto souhlasím ;-) Vše je o lidech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 09:37 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: mimišák
Jo - ale kolik majitelů "Astiček" si neuvědomí, že třeba nesežene zájemce o všechna úžasná štěňátka - ani zadarmo, ne tak ještě za peníze.. a co pak? V útulek? Utracení těch přebytečných? Víra v dobré lidi, kteří se postarají?
Hodně se setkávám s postojem "my si chceme JEDNO štěně po Astičce nechat, chceme, aby měla aspoň jednou za život miminka, protože je to tak správně".
Bohužel, dotyčný si chce nechat JEDNO štěně, ale co bude s dalšími třeba 7, to už je věc druhá hmm . Díky tomu se taky plní útulky a dostávají se psíci na ulici, že.
Např. pes s PP máááálokdy zůstane delší dobu v útulku - ovšem záleží na chovateli (jak rychle se to dozví a jaký k tomu zaujme postoj). Moje chovatelka tak zachránila několik "svých" psů - pokud zjistila nevyhovující podmínky (nedej Bože útulek), odkoupila psa zpět a hledala nové zájemce. Nyní jsou všichni v nových domovech palec . Bohužel, to se nedá říct o kvantu dalších (bohužel nečistokrevných) psů.... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 09:36 Žena Cynthia [4] - Teriéři – Re: whippzoj
Vidíš toto je tvoj názor.A netreba sa hned vztekať čo to tam máte za veterinára.Presne o tomto to je keď niekto neuzná aj názor iného iba ten svoj.Tak isto sa ťa môžem opýtať prečo ty neveríš tomu že musí mať (respektíve nie musí ale je vhodné ak by mala a je na majitelovi ako sa k tomu postaví)šteniatka.Lebo ti to niekto nahovoril?Proste je to presne o tom že sú to všetko dohady.Je jedno aký je to veterinár ani jeden nevie čo by tá fenka naozaj chcela a čo je pre ňu naozaj to najlepšie nakoľko sa ešte nenaučili rozprávať a sú to len teórie.Jeden má názor nemusí íný že musí a ďalší ze nemusí,ale je to dobré ak má.Myslím že aj u vás sa nájde taký čo je názoru že je dobré ak raz má.Na druhej strane sa zhodujem s názorom že to teraz neznamená že ju dám nakryť hocicím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 09:31 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: whippzoj
Jo - ale kolik majitelů "Astiček" si neuvědomí, že třeba nesežene zájemce o všechna úžasná štěňátka - ani zadarmo, ne tak ještě za peníze.. a co pak? V útulek? Utracení těch přebytečných? Víra v dobré lidi, kteří se postarají? Kastrace je řešení - jenže opět: je to zákrok, který musí majitel uhradit. Takže drtivá většina majitelů fenek to odmítne spoléhá na to, že fenku uhlídá - no a když ne, tak se štěnda narodí - a můžete si příspěvek číst znova. Všechno je na odpovědnosti majitele - i rozhodnutí, jestli mít štěňata, nebo ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:29 whippzoj – Re: Cynthia
No nezlob se na mě ale co to tam máte za veteriáře? U nás ti každý poví, že fenka NEPOTŘEBUJE ke svému zdraví ANI JEDNU březost. Můžu vědět čím (konkrétně!) březost fence pomůže? Kterou nemocí po miminech nebude trpět? ...Kastrace je už věcí jinou. Ale i tak pokud nechceš množit nebo chovat, tak ti jí vet doporočí (bavíme -li se o tom, že se s ním půjdeš poradit), protože po hormonálních stimulítorech budeš mít doma za chvilku ze psa prase a jinak to nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:22 Žena Cynthia [4] - Teriéři – Re: MaB
Počujem a čítam na toto všelijaké názory.Verzia niktorých veterinárov a dosť veľká vacsina sa zhoduje názoru že je dobré ak má fenka raz za zivot malinke.Prej skrz jej další zdravotný stav.Aj v tomto sa každého názory odlišujú ako vo všetkom :-) inak by asi diskusie nemali význam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:18 whippzoj – Re: MaB
Já vím, ale kéžby to věděl každý majitel ..této.. fenky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:17 whippzoj – Re: mimišák
No.... souvisí nesouvisí... Já bych řekla že ano, že souvisí. Pohle´dmě do kteréhokoliv útulku u nás v ČR (nejen u nás samozřejmě, ale bavíme se o tuzemsku...) a co uvidíme? Přecpaný barák smutnýma a nechtěnýma dušičkama, mezi kterýma často nalézáme i štěnda. Proč budu rozmnožovat? Když opomenu peníze, proč to ty lidi dělají když útulky praskají ve švech? Víš, já jsem schopná a ochotná pochopit, že ještě dnes existují lidé kteří věří, že pokud jejich fenka nebude mít za život štěnda, že bude na stará na kolena nemocná. Vymluvit si to nedají ale to že je to pitomost ví asi každý. Dobře. Tací lidé ale mimina prodají v ceně očkování a tím to pro ně tečka. Pak jdou třeba kastrovat, bo už prostě dál nemnoží. Ale nepochopím, proč mrskat štěnda na Astičce se sousedovim Alíkem, jak tu už jednou vtipně a pravdivě napsala AileenK, jen proto, že by z toho mohli kápnout peníze... tone O nic jiného nám v této diskusi nešlo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:16 Žena Cynthia [4] - Teriéři – Re: whippzoj
čítala som tu toho dosť.A preto som sa ozvala,že nie všetkých treba hádzať do jedného vreca.Každý sam dobre vie prečo to robí.Či je za tým zámer množiť alebo len čisto zámer dopriať fenke raz šteniatka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:14 NIKO – Re: whippzoj
Máš velikou pravdu ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 09:11 whippzoj – Re: Cynthia
A to je právě ono, on to tu nikdo z nás nenapsal. Bavili jsme se o množení psů bez PP(voříšků!), nikoli o tom, že každý majitel psa/fenky bez PP je množitelem. To si tu někteří obrátili k obrazu svému aby se mohli hádat :-( Ale nikdo jsme to tu nenapsali ;-) Pročti si diskusi zpět, pokud to zase někdo z adminů nesmazal, a uvidíš sama palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 07:30 Žena MaB [561] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Cynthia
Fenka, i když není kastrovaná, nemusí mít štěňata vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 07:28 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
whippzoj napsala:
Já osobně bych hlasovala pro to, aby každý jedinec v útulku, byl po karantení době automaticky kastrován.

Souhlas - u psů to není tak markantní, ale třeba kočku neuhlídáš. A co pak s potomky? Jednou to jsou "nechtěná" zvířata. A lepší nepřipustit, aby se množila, než pak řešit, co s dalšími nechtěnými mláďaty. Tenhle názor ale nesouvisí s PP, nebo ne PP, ale odpovědností majitele zvířete. Pokud nechci mít štěňata, tak tomu zabráním - a kastrace je nejspolehlivější metoda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.12.2009 07:11 Žena Cynthia [4] - Teriéři
Ako čítam tu naozaj všeličo o debate papier nie papier.Akurát neviem prečo treba bez papierových majiteľov nazývať množiteľmi.Netreba hádzať všetkých do jedného vreca.Nájde sa aj papierovy čo je množiteľ a taktiež nepapierový.My tiež nie sme papierový a každú chvíľku čakáme malinke,ale zásadne to nerobím kvúli prachom ako som tu čítala.Dokonca ani jedno z nich nebude predané iba darované.Krytie bolo skrz dobra fenky.Nechcem ju kastrovať a tým pádom fenka musí mať aspoň raz malinké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 00:36 whippzoj – Re: Tysule
Tak moment, psala jsi že tě tu napadáme že jsi množitelka, tak jsem se jen slušně vyjádřila k tvému příspěvku. To takto vyhrožuješ každému?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 00:34 Žena Iva [341] - Teriéři – Re: whippzoj
Ne ne, ta diskuze byla zamklá jen omylem a během chvilky pak byla opět celá obnovena. Ze začátku diskuze tu padly daleko horší slova a přes to se nic nemazalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 00:30 Tysule – Re: whippzoj
Napsala jsem,že pokud se nebudeš vyjadřovat slušně (ano poznámka o MARSU,puberťácích),tak příspěvek smažu. Nechtěla jsem,ať měníš názor na diskutované téma. A to je velký rozdíl!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 00:24 whippzoj – Re: Iva Hešková
Někteří možná ano, to je o lidech ;-) Jstli to byla narážka na ten Marz tak na tom nic urážejícího není. Někteří tady si vztáhli imaginátní příspěvek na svou osobou, ale s tím já nic nenadělám. Vlastně se to ani mě osobně netýkalo. Jen je mi líto, že se tu při první příležitosti vyhrožuje a následně na to zamyká diskuse a to jen proto, že někdo zneužívá své funkce, protože jsou tu tací, kteří mají svůj názor a nepřitakávají X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2009 00:19 Žena Iva [341] - Teriéři – Re: NIKO
Hele přestaň plašit ! V této diskuzi nikdo nic nesmazal, jsou tu kompletní příspěvky ode všech !
Je však velmi smutné sledovat, jak se tu někteří milovníci pejsků navzájem urážejí :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 23:20 whippzoj – Re: NIKO
To je mic líto, že je tu běžně mazáno... Sama dělám admina na jiných diskusích a nemažu jen proto, že se mnou někdo nesouhlasí. No, jiný kraj, jiný mrav ;-) Ovšem vůbec bych se nedivila, kdyby tu disksue za chvilku zapadla právě proto, že kdo nepřitaká a nedej bože má svůj názor, jde z kola ven potlesk

Já osobně bych hlasovala pro to, aby každý jedinec v útulku, byl po karantení době automaticky kastrován. Útulky jsou ovšem dotované z darů sponzorů, tak to není reálné. V případě čuby, na které nechci chovat, bych já osobně kastrovala. Nevidim nic skvělého na tom, že by mi musela čuba 2x do roka chodit na vodítku kuli ..přírodě.. a ani té čubě to nevysvětlíme, když si jinak lítá jak pominutá na volno. V případě psů bych to tak tragicky neviděla. Přeci jen, oni nehárají. Kastraci nevnímám jako pohodlnost nebo nezodpovědnost, ba naopak a psi/čuby tím nikterak netrpí, nehledě na to, že tím čubě na stará kolena ušetříme nemalé fizické obtíže, na které může umřít. Ale to jsem odbočila ahoj
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2009 23:09 Tysule – Re: NIKO
Když si psa ohlídám,nemusím ho nechat kastrovat,proč?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 23:07 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
tak tak... co takhle milý společník z útulku nebo ze "psů v nouzi", žeano? Jen prosím ne od množitele :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 23:03 NIKO
Mazání příspěvků je tu běžné ano Bylo by mi moc líto třeba staré paní,která má v životě už jen tohohle společníka(psa bez PP,ořecha,nebo ho nazvěme jak chceme) a nemohla ho mít.Ale tihle psi bez PP by měli být vykastrovaní,ať se dál nemnoží. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 22:37 Žena Ivča [321] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Katy
Souhlas do posledního písmenka... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 22:25 whippzoj – Re: Katy
Obzvláště pak mýtus s číslem 6 je k polemice vhodný palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 22:20 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – klííídek
Tak už je klid :)
tady posílám moc pěkný článek o tom - PROČ palec zkracovatko.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 22:00 whippzoj – Re: AileenK
Dík, sice nevim za co, ale dík smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:56 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: whippzoj
potlesk smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:55 whippzoj – Re: Trhači z Krupky
Achjo, nejlepší je, když si diskusi vyloží někdo po svém a pak dělá zbytečné zle výma příspěvkama. Pro tvou informaci, taky mám doma fenku bez PP a že bych kuli tomu plešatěla fakt ne-e X-) Tohle je jak házet hrách na zeď. Taky se měj a tu cedulku si dej, nejlépe na čelo ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:54 Muž Trhači z Krupky [91] - Teriéři
Tak už je tu klid?
Asi by jste si milé dámy měly dát na dveře cedulku "NERUŠIT" a zakázat přístup majitelům psů bez PP, protože vy nás prostě mezi sebe nikdy nepřijmete.
Je to velká škoda, škoda pro vás i nás, protože oběma stranám jde v první řadě o psa.
Tak se tu mějte, Jindra :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:50 whippzoj – Re: Katy
To chápu, už jsem si příslušné ikonky všimla ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:48 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: whippzoj
No tak když se někomu nelíbí příspěvek, nahlásí ho jako nevhodný a někdo z redaktorů ho může po zvážení smazat. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:46 whippzoj – Re: Katy
Aha, takže když se spletu, jde to k mazání? Ptám se jen pro pořádek palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:45 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: whippzoj
V pohodě, chápu X-) Jestli myslíš ten příspěvek, který byl adresovaný "mi", ale pro mě nebyl, tak ten byl určen ke smazání. Pokud to byl nějaký jiný, tak nevím... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:42 whippzoj – Re: whippzoj
Hele kdo mi tu smazal příspěvek???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:38 whippzoj – Re: AileenK
Šmarjááá, jsem tak vedle sebe z toho co si tu místní admini nebo co dovolují, že jsem šáhla mimo. KATY pardooon, fakt to mělo být jinam stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:36 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: whippzoj
Ups Katy nic nedělala Andrejko stydim Ta to zde bránila ano ano Asi sis spletla nick
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:35 whippzoj – Re: Ivča
smich Anebo tak tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:34 Tysule – Re: whippzoj
Pokud vidíš,příspěvky se zobrazují. Nikdo nemachruje. Jen ty se chovej slušně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:33 Žena Ivča [321] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – ?
Ali, množí jako majitelé, ne? ahoj rozzureny potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:33 whippzoj – Re: Katy
No to se mi snad zdá. Tak protože nesouhlasíme a protože se tu bráníme, ty nám to tu zamkneš jo??? A pak kdo tu machruje. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:32 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: Tysule
To se mi snad zdá ne ne Já vam nadávam do množitelů? Tak jste se označily sami (co vlastníte psi bez PP) když navíc motáte jablka s hruškama (viz chovatel, majitel, množitel) Více sem psala zde:
- Jde ti o to samé? Tak to přestaňtě podporovat a sami přestaňte (nemyslím jenom tebe) "chovat" psi bez PP (promiň ale pokud si koupim psa bez PP a dál ho klidně rozmnožuju nejde mi o nic a už vůbec ne o to o co jde třeba Ivče nebo mě že se rozmnožují psi bez vyšetření, typické povahy apod.), dokud bude ta poptávka bude i nabídka, což tady píšu už asi po 4.té!
smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:23 Tysule – Re: AileenK
A proč jednáš s náma,jako s množitelema?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:23 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Tysule
Nevyhrožuj mazáním laskavě... taky tady "nemachruju" a nevyhrožuju např. Jindrovi, který mé názory nazval fašistickými :-P a to je daleko větší urážka než "pubertální řeči", což je teda rozhodě pravda...některé komentáře se vážně číst nedají X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:22 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: Tysule
Já jí snad množim? Já tu fenu koupila před 8-mi lety, tehdy mi nikdo neporadil a já se rozhodla sama, sice špatně rozhodla, tedka bych se rozhodla jinak!

Vy si totiž pletete pojem CHOVATEL a MAJITEL - chovatel je ten co chová dle preambule FCI (chovatel vlastní chovnou/uchovněnou fenu s PP) majitel je ten co vlastní psa, ale dále ho nerozmnožuje! Vidíte ten rozdíl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:22 whippzoj – Re: Tysule
No to je paráda, další diskuse kde se maže když se nesoouhlasí. Otázka Marsu je dle tebe neslušné chování? Tak to pardon, bude nejlepší když na moje příspěvky reagovat nebudeš a pokud jsi ten tip co maže příspěvky protože jsou nesouhlasící s tvým názorem, pak se nedivým, že zde moc zasvěcených pejskařů není ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:19 Tysule – Re: whippzoj
Tak milá dámo,pokud nehodláš diskutovat slušně,budu tvé příspěvky mazat!! Přečti si to,na co jsem odpovídala!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:17 whippzoj – Re: Tysule
Hele vy jste snad spadli z Marsu ne? Můžeš mi jmenovat konkrétního člověka i s příspěvkem, kde jsme napsali, že každý majitel psa bez PP je automaticky množitelem? Buď čtěte pořádně nebo si nechte své pubertální projevy pro někoho, kdo vám to bude papkat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:14 Tysule – Re: AileenK
Takže ty jsi taky množitel,když máš psa bez PP????!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 21:10 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: Trhači z Krupky
Jde ti o to samé? Tak to přestaňtě podporovat a sami přestaňte (nemyslím jenom tebe) "chovat" psi bez PP (promiň ale pokud si koupim psa bez PP a dál ho klidně rozmnožuju nejde mi o nic a už vůbec ne o to o co jde třeba Ivče nebo mě že se rozmnožují psi bez vyšetření, typické povahy apod.), dokud bude ta poptávka bude i nabídka, což tady píšu už asi po 4.té!

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [8] ...... 13 14

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 18725x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/21-psi-s-pp?od=351