Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Ovčiaci

 

NápovědaFórum » Chov psů » Genetika psů 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Ovčiaci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2011 09:14 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: petrab
Mír s tebou:-).
Nejsem uražena ani dotčena, ani jsem nic nepsala o tvých bludech - akorát jsem reagovala na vypálené numera do masa, aby si někdo nemyslel, že je cejchujem jak dobytek rozžhaveným železem.
To s těma 50 dnama byla reakce i na další osoby, tedy to bylo bráno v množném čísle.
Já taky nejsem zastánce kupírování, ale teda bych řekla, že to tetování se s kupírováním nedá srovnat...uříznout ocas a natetovat ucho je pro mě docela rozdíl.
My jsme alergickou reakci na tetovací barvu neměli nikdy a to moje bábi má víceméně hotovou abecedu a známý končí pomalu druhou abecedu a taky neříkal, že by na tetovací barvu měly jeho štěňata alergii, ale tak samozřejmě v době, kdy mají lidi a psi alergie snad na cokoliv, tak proč ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 23:57 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re:monique b) páč je to zas moc dlouhý
monique napsala: Čipovat se začne až od roku 2012...do konce roku 2011 je v ČR povinné tetování NO a samozřejmě je na zvážení chovatele, zda si nechá štěně kromě tetování ještě i načipovat. Ověřit si to můžete v zápisu zasedání chovatelské komise <a href="http://www.ceskyklub-no.cz"s rel="nofollow">www.ceskyklub-no.cz (v novinkách je tam na to odkaz a je to jedním z projednávaných bodů).
Odkdy se tetování u NO vypaluje? To nejsou krávy, kterým se v kovbojkách (netuším, jak je to za normálních okolností nyí)vypaloval cejch rozžhavenám železem.
Se snad vezmou tetovací kleště, naskládají se tam potřebné čísla, které tvoří seskupení jehel - číslo se do ucha vecvakne a potře tetovací barvou, která se dostane do těch dírek a zůstane tam (většina tetovačů aplikuje barvu také před samotným vecvaknutím čísla a samozřejmě i po něm a důkladně vmasíruje, aby se dostala barva všude a číslo bylo čitelné). Kde je tam nějaké vypalování numer do masa????? coze


Kdybych měla psa, tak bych asi věděla, že čip mít zatim nemusí.... Legislativa už je ovšem daná a jestli začla v lednu nebo začne koncem roku, to už nejni pro mě vůbec podstatný. Prostě to tak je a jen kvůli čipu osobně už se psy, kdybych je teda měla, nejezdim do ciziny a sedim bez migrujícího želízka v těle doma na zadku. Co nejdýl to půjde. Takhle je mam tetovaný (do masa, nikoliv do chlupů třeba) a eště do nich zabodnu železo. Pomalu se nemůžu dočkat. Eště bych to jistila pár dalšíma modelama, aby se to jistilo.
Jak píšu vejš, tetáž bolí, i když se jedná o okamžik. Ale to je přeci jedno. Stejně, jako jiná taková prkotina jako ušmiknout třeba vocas blbýmu narozenýmu slepýmu a hluchýmu necitlivýmu plastovýmu tvorovi, kerej ví houby. Cvak nebo šmik, nic to neni.

Jinak jestli máš dojem, že jsem nějak mimo, tak na ty moje bludy nereaguj a nebo je ani nečti a jestli Tě nějak uráží, že Tykám, tak to velký pardon, stačí případně říct.

Jinak mír, páč Tvoje příspěvky se mi docela někdy zamlouvaj ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 23:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re:monique a)
monique napsala: mám dotaz...když tady mám, že jsem Vámi blokovaná, tak jakto, že můžu hodnotit Vaše příspěvky? Jako já jsem Vám teď dala +1, protože to bylo dobré upřesnění, ale spíše mě zajímá, jak to teda funguje? což je možná koneckonců dotaz na admina?
Vono to jde nejlíp nastavit při registraci, pak se to dá kdykoliv upravit, když to nefunguje, i když se zaškrtne blokace hodnocení, tak stačí napsat Rexovi a on to doopraví. Např. mně to taky nejdřív blblo.

monique napsala: Jo a když už tedy odpovídáte Nikovi, tak pro upřesnění tetovat se může od 45. dne a štěně může k novému majiteli 49. den života a ne starší než 50 dní.
......Když NIKO napsal, že víc než 50 dní je blbost, tak měl pravdu, protože když už, tak štěně musí být starší více než 48 dní....ale samozřejjmě většinou se štěńata tetují až po 49. dnu a jdou "do světa" později.


Ňák nevim, jestli to myslíš na všechny a vodpovídáš na mou adresu, nebo mi Vykáš. Domnívám se, že můj milý Niko mi sdělí rád sám, jestli je moje odpověď takovej horror.
Mmj. já jako tady opravuju koho a v čom, esli se tedy smim voptat? Myslíš jako poznámku : „50 dnů, páč je to na papíře nakázáno“?. Dovoluju si tvrdit, že s Nikem jsme si už porozumněli a není nutnej další komentář. Jinak 50: 7 tejdnama = 7,14 a to je furt neděl sedum, tedy 49 dní neboli 50. Neděli večer nebo pondělí ráno nějak neřešim. Nakonec od toho jsou zde čtyři ti, co se zabývají NO... Slovíčkaření tu máme už asi za sebou, navíc moje citace byla padesát a n i k o l i v víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 23:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: NIKO b)
Fotka k příspěvku (Doufám, že čipy, když už musej bejt, budou mít jednou i lidi, když už to vymysleli pro zvířata, ať si to taky užijou už v peřince, možná je vlastně škoda, že se taky netetujem. Nevim ale, k čemu by to bylo, když jsme, voproti psům, dlouhověký. Aby naše číslo náhodou pak nebylo k nepřečtení už při vstupu na základku.) Mmch. miluju kupírovaný dobrmany ze všech stran, v pubertě jsem si lepila na uši vteřinovym lepidlem flitry, který se pak daly odervat jedině i s kůži, páč mi nenechali páni rodičové ušiska procvaknout. Nějak ale díru v boltci nemám ani teď a zda-li je budou chtít moji potomci, nechám ryze na nich, eště že to nemaj povinný ve standardu, sama jsem do nich nějak bodat nenechala, ať jsou to holky nebo kluci. Stačí jim všechno to, čemu se vyhnout nemůžou. Pakliže jde vo prachy, kvalitní zloděj vyřeší i tetování a když chce čórnout dobrej úlovek, nezastaví ho ani číslo. Bohužel, i když je to poněkud horší.
To je fajn, že jste tu čtyři, co se věnujete NO. To se máte. To by se mi taky líbilo...
Onen prťavec byla prťavka z tátový chovky, kterou jsme si nechali. Je to ale už dávno. A jo, na fotce byla stará přesně 20 dní, tedy tři neděle. Teď máme po ní pravnouče. A posílám Ti jí eště jednou.
ahoj ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 23:53 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – re:NIKO a)
Tak jsem to tu zase všecko přelouskala a du na to (je možný, že toho zmatlám víc dohromady, ale co s tim holt....


NIKO napsal: Máš pravdu!V tomhle - Jinak to je tady dneska zase sranda.......
Já nepsal o 50ti dnech,ale někdo o víc jak 50ti dnech(mimišák) a to je rozdíl!
U všech plemen co znám,tak se používají kleště.Malým holkám se také propichují uši ano Bude-li někdo chtít psa ukrást,sežene si čtečku(za peníze jde vše),čip najde a odstraní.Přetetovat pse,to už je horší!
Ten prťavec má kolik,tři týdny?
Jsme tu čtyři,co se věnují NO.Je to 50 na 50,práce a exteriér.
Ale už toho nechám,mínusových hodnocení bude dost :)


Aha :-) , tak to pravdu fakt mám, páč sranda tu dneska je fakt velká. A dlouhá.
Musím uznat, že jsme si na sebe už zvykli, takže je Ti jasný, jak to asi myslim s vypalováním masíčka..... Tetování jsem se léta zúčastňovala pravidelně /zpočátku velmi nedobrovolně/ a tetovací kleštičky jsou moc fajn, přesto to nejni pohlazení po duši a osobně bych psy nikdy ani nekupírovala zepředu ani zezadu a ani bych na ně nepoužívala kleště. A když se podívám na ty miminka čtvernohý, pak i blbý jedno zacvaknutí pro někoho může bejt pálením masa. Jauvajs. Vůbec si nechci povídat o alergický reakci na tetovací barvu. Ta totiž není vůbec běžná, tak co jako blekotám.....?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 22:49 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
No a ke zkvalitnění chovu cokoli pod třetí stupeň všestranné zkoušky? To bys bral? Já ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2011 22:45 NIKO – Re: monique
Ke zkvalitnění chovu VD?To bych "nebral" ne
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.02.2011 22:39 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
no to by bylo teda síto:-D
výborná a velmi dobrá jsou OK....ty dobré (myslím jako v pracovní třídě a ne v dospívajících nebo mladých) bych osobně do chovu netahala, ale tak je to taky známka....
A u těch dlouhosrstých - no tak kombinovat krátkosrsté a dlouhosrsté stejně nemůžeme, takže bych neřekla, že se bude plemeno tímhle kazit...budou 2 variety a každý chovatel i zájemce o pejska si musí ujasnit, co chce. Si myslím, že budou chovatelé, kteří se vrhnou je na chlupáčky a pak zas takoví, co budou mít obě variety, ale určitě budou i ti "skalní", co budou chovat vyloženě jen krátkosrsté.
Jinak jsem napsala, že osobně bych některé těžké vady převedla do vylučujících...a když už to tak zůstane, tak by to chtělo taky nějak zajistit, aby druhý rodič byl vždy zcela plnochrupý, aby měl vždy pevné, dobře nasazené ucho atd. Jakmile se na sebe začnou ty vady skládat, tak lituju potomstvo i to následující...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.02.2011 22:30 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: batos
no když si najdeš, kdo tě blokuje, tak tam je taková modrá kulička s písmenkem i a když na to najedeš myší, tak se tam objeví důvod blokování:....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 22:26 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
No zas to nepřeháněj. Pokud bychom přistoupili na to, že VD nesmí do chovu, pak by se muselo přistoupit i na to, že do chovu nesmí pes, který nemá všestrannou zkoušku třetího stupně obhájenou na závodech minimálně krajské úrovně.
A bude v republice jen pár chovných zvířat a jsme zas v háji z hlediska genové rozmanitosti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 22:24 Žena Iva [341] - Teriéři
monique napsala: mám dotaz...když tady mám, že jsem Vámi blokovaná, tak jakto, že můžu hodnotit Vaše příspěvky? Jako já jsem Vám teď dala +1, protože to bylo dobré upřesnění, ale spíše mě zajímá, jak to teda funguje? což je možná koneckonců dotaz na admina?

Každý uživatel si v - Můj profil - Nastavení - přidat nežádoucího uživatele - může vybrat, zda chce u dotyčného blokovat: Komentáře, Hodnocení, Vzkazy, a Fórum. ;-) ....zřejmě tedy nezablokovala "Hodnocení".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2011 22:23 NIKO – Re: Ascam
Konečně další ze zastánců palec Takoví psi by měli jít z "kola" ven a nechat jen kvalitu,tím nemyslím jen ty,kteří vyhrávají výstavy,ale VD nemá v chovu co dělat,ať NO nejde jen do háje,ale ještě dál!!! ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 22:20 Žena batos [192] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
"a koukala jsem, že tam mám u toho napsáno jako důvod: člověk, kterého nemusím poznat"
Kde jsi na to koukala, kde se to dá zjistit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 22:13 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: monique
Fakt nevím. Já nikdy neměla ztrátu zubu - jen s Cetinou mám zapsanou vytrženou P3 (ještě to byla vada vylučující), když si jí urazila - tak aby byla chovná.
Pravděpodobně pokud to bude jediná těžká vada, tak pes vážně chovný bude - bože můj, proč tohle někdo dělá? I s tou dlouhou srstí. Jo - já sama měla přichluplou Dolču, ale taky měla jen VD a Carinku jsem ani neuchovňovala kvůli tomu. Prostě mi to vadí - ač bych měla jásat...
Za chvilku bude tímhle stylem plemeno vážně v háji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 22:07 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
A jo tu P3 jsem přeskočila...no to je taky divné...
Když už aktualizují, tak by si měli zaktualizovat i bonitační řád, protože tam mají blbiny:-)
Jen upřesňující dotaz, jelikož moje fena má zubiska všechny a ani jsem se nijak nesetkávala s chybějícíma zubama, tak mě to nezajímalo, ale když je teda těžká vada, tak potom co? Psa šoupnou do kontrolovaného, že? Vylučující vada je jasná, vylučuje z chovu...
Kdyby se tyto těžké vady zpřísnily a hodily aspoń některé do vylučujících vad, tak by se to zase trošku "probralo" to množství chovných zvířat. To může mít pes skoro průvan v tlamě a bude chovný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 22:00 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: monique
Velmi. Ono i s tou P3. Nechápu, proč se takhle zmírňují podmínky chovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 21:57 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
hmm to s tou P2 je divné, ne?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2011 21:49 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Koukala jsem na ten nový standart a lehce mne vyděsil výčet vylučujících vad


VYLUČUJÍCÍ VADY:
a) psi slabí povahou, kousaví a slabých nervů
b) psi s prokázanou "těžkou DKK"
c) monorchidi a kryptorchidi a psi se zřetelně nestejnými popř. zakrnělými varlaty
d) psi s vadami uší, popř. ocasu
e) psi s deformacemi
f) psi s vadami chrupu při ztrátě:
- 1x P3 a dalšího zubu nebo
- 1x špičáku nebo
- 1x P4 nebo
- 1x M1, popř. M2 nebo
- ztráta celkem 3 zubů a více
g) psi s nedostatky v čelisti:
- podkus 2 mm a více
- předkus
- klešťový skus v celé oblasti řezáků
h) psi přerostlí nebo nedorostli více než o 1 cm
i) albinismus
j) bílá barva srsti (i při tmavých očích a drápech)
k) dlouhá srst (dlouhá, měkká krycí srst bez podsady)

Takže chybějící P2 už je jen těžká vada a samostatná ztráta P3 také. To jsou mi věci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.02.2011 21:49 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
No to jsem také slyšela, že někteří veterináři to tetování neumí a taky ani někteří nemají ty kleště atd atd.
No je to zajímavé, že lidem, co to dělají už třeba 20 let a fakt už ví, co a jak, tak těm to vezmou proto, aby to dali někomu, kdo to nikdy pořádně nedělal...ale hlavně, že má vystudováno.
S tím 49. a 50. dnem to beru taky jako slovíčkaření, ale mi se spíše nelíbilo to, že bylo napsáno, že to zavání porušením chovatelského řádu...chovatel přece nedá z ruky papírové štěně, které ještě není natetované...jedině, že by u Nika byla matka štěňat i se štěňaty ustájená, protože majitel feny z jaýchkoliv důvodů se nemůže o matku se štěňaty postarat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 21:42 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
monique napsala: a koukala jsem, že tam mám u toho napsáno jako důvod: člověk, kterého nemusím poznat
To je vtipné, tak to ascam jistě uklidním, že já ji taky poznat nechci, ač nevylučuji, že v případě její účasti na některé výstavě NO, se to může stát.

No to už je mi srdečně jedno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2011 21:40 NIKO – Re: batos
Jen HLUPÁK takhle hodnotí rozumnou debatu a to má bůh ví jaké plemeno.NO to není,ale on tomu rozumí,asi jak TY smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 21:40 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
monique napsala: mám dotaz...když tady mám, že jsem Vámi blokovaná, tak jakto, že můžu hodnotit Vaše příspěvky? Jako já jsem Vám teď dala +1, protože to bylo dobré upřesnění, ale spíše mě zajímá, jak to teda funguje? což je možná koneckonců dotaz na admina?
Upřímně - netuším jak to zde funguje :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 21:40 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: monique
a koukala jsem, že tam mám u toho napsáno jako důvod: člověk, kterého nemusím poznat
To je vtipné, tak to ascam jistě uklidním, že já ji taky poznat nechci, ač nevylučuji, že v případě její účasti na některé výstavě NO, se to může stát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 21:39 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: monique
No to je taky fakt - může to být veterinář. Je škoda, že zrušili tetovače jako takové - spousta veterinářů to neumí...
Zda je to 50. den možného odchodu nebo dovršení u chovatele, to také z hlavy nevím - nicméně i ten 49. den bych považovala za zbytečné slovíčkaření.
A že Niko si bere psy z ch.s. Lonadard, to jsme si sice stačili všimnout, ale nemusí to být podmínkou i v tomto vrhu. Upřímně - já se trošku divím. Pro mne bylo přední, aby moje štěňata našla dobrý domov až do smrti a ne aby putovala sem a tam - ale tak to už záleží na prioritách chovatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 21:37 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: batos
Aha...no a co by jiného blokovala? Vždyť prezentaci tu žádnou nemá, abych jí mohla něco ohodnotit...co se dá ještě blokovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 21:35 Žena batos [192] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: monique
Záleží na tom, co si u Tebe Ascam blokuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2011 21:35 NIKO – Re: monique
"Niko relativně naznačoval, že bude mít štěně z CHS Lonadard a prosím, koukněte se někdo na jejich web, že aktuální 2 vrhy měly 50. dní už dávno předávno, takže vyhrožovat tady nějakým porušením chovatelského řádu je více než směšné."
Nech mimišačku být.Mohla to udělat,nevím,jak by vše hradila,protože by jim napsala jen své výmysly.Ona všemu rozumí,ale to by pak byla zábava smich
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.02.2011 21:35 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
mám dotaz...když tady mám, že jsem Vámi blokovaná, tak jakto, že můžu hodnotit Vaše příspěvky? Jako já jsem Vám teď dala +1, protože to bylo dobré upřesnění, ale spíše mě zajímá, jak to teda funguje? což je možná koneckonců dotaz na admina?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 21:29 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Ascam
No pro upřesnění beru tetovače jako toho člověka, co SMÍ tetovat....v případě, že je oblastní poradce chovu, tetovač a veterinář jedna osoba, tak určitě může tetovat:-)
A ze zákona je, že štěně musí být starší než 50. dní nebo že štěně smí jít k novému majiteli 50. den...já to teď nemůžu rychle najít? Samozřejmě by tedy bylo fajn, kdyby si na stránkách klubu poopravili chovatelský řád o ten jeden den.
nicméně tady Niko relativně naznačoval, že bude mít štěně z CHS Lonadard a prosím, koukněte se někdo na jejich web, že aktuální 2 vrhy měly 50. dní už dávno předávno, takže vyhrožovat tady nějakým porušením chovatelského řádu je více než směšné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.02.2011 21:23 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: monique
Jen dotaz - přeci jen vrh jsem již delší dobou neměla - to už zas můžou tetovat tetovači, nebo se jedná o starý řád a jen přepis na stránky?
Jinak dle zákona štěně nesmí jít dříve než v 50tém dni života - je to sice jen jeden den, ale řekla bych, že zákon je nadřazený.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 21:20 NIKO – Re: petrab
Máš pravdu!V tomhle - Jinak to je tady dneska zase sranda.......
"Předpokládám, žes nehodlal hecovat mně...
50 dnů, páč je to na papíře nakázáno."
Já nepsal o 50ti dnech,ale někdo o víc jak 50ti dnech(mimišák) a to je rozdíl!
"Proč mínusové hodnocení,když tu napíše někdo o tetování štěňat?Jinak rozzureny"
To se netýkalo mne,ale MONIQUE,ta je dostala!!!Já jen přetáhl,co napsala,ať si nevymýšlím.
"A co se týče tetování, když už se zakázalo kupírování, pak já doufám, že jednou, když už další expert vymyslel povinný kovový čipy, bude čip sloužit i místo tetáže a nebudou se vypalovat miminům do masa numera.!"
U všech plemen co znám,tak se používají kleště.Malým holkám se také propichují uši ano Bude-li někdo chtít psa ukrást,sežene si čtečku(za peníze jde vše),čip najde a odstraní.Přetetovat pse,to už je horší!
Ten prťavec má kolik,tři týdny?
Jsme tu čtyři,co se věnují NO.Je to 50 na 50,práce a exteriér.Nikdy by mne nenapadlo když uvidím fotku postaveného štěněte,napsat o něm,že to stavěl a fotil blbec!Ale o ch.st.z GARGAMELLU si to dotyčná osoba nadovolila,co kdyby se jí to doneslo!!!
Ale už toho nechám,mínusových hodnocení bude dost :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.02.2011 21:14 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: petrab
Jo a když už tedy odpovídáte Nikovi, tak pro upřesnění tetovat se může od 45. dne a štěně může k novému majiteli 49. den života a ne starší než 50 dní.
Pro všechny případy odkaz na chovatelský řád zveřejněný na webu ČKNO, tak se na to podívejte a pak tady někoho opravujte. Když NIKO napsal, že víc než 50 dní je blbost, tak měl pravdu, protože když už, tak štěně musí být starší více než 48 dní....ale samozřejjmě většinou se štěńata tetují až po 49. dnu a jdou "do světa" později.
ceskyklub-no.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.02.2011 21:00 Žena monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: petrab
Čipovat se začne až od roku 2012...do konce roku 2011 je v ČR povinné tetování NO a samozřejmě je na zvážení chovatele, zda si nechá štěně kromě tetování ještě i načipovat. Ověřit si to můžete v zápisu zasedání chovatelské komise www.ceskyklub-no.cz (v novinkách je tam na to odkaz a je to jedním z projednávaných bodů).
Odkdy se tetování u NO vypaluje? To nejsou krávy, kterým se v kovbojkách (netuším, jak je to za normálních okolností nyí)vypaloval cejch rozžhavenám železem.
Se snad vezmou tetovací kleště, naskládají se tam potřebné čísla, které tvoří seskupení jehel - číslo se do ucha vecvakne a potře tetovací barvou, která se dostane do těch dírek a zůstane tam (většina tetovačů aplikuje barvu také před samotným vecvaknutím čísla a samozřejmě i po něm a důkladně vmasíruje, aby se dostala barva všude a číslo bylo čitelné). Kde je tam nějaké vypalování numer do masa????? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.02.2011 20:06 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Fotka k příspěvku
Nejprv jedno mimi:
NIKO napsal: Teď to neber jako hecování!!!
Prosím Tě,proč musí mít štěňata VÍC JAK 50 DNŮ?Dík za odpověď. smich Ten smích nepatří TOBĚ ano

Předpokládám, žes nehodlal hecovat mně...
50 dnů, páč je to na papíře nakázáno.

NIKO napsal: Máš pravdu!
To mě těší. V čem?NIKO napsal:

Proč mínusové hodnocení,když tu napíše někdo o tetování štěňat?Jinak rozzureny

Možná že těm, co ještě blokovaný nejsou, se nelíbí, co píšeš nebo jak to píšeš a nebo se jim nelíbíš Ty, co já vim.
Dokud jsem neprovedla sama určitou blokaci, tak jsem měla jeden mínus za druhym i u nevinných fotek pejsků ve foru vo pejskách.


A co se týče tetování, když už se zakázalo kupírování, pak já doufám, že jednou, když už další expert vymyslel povinný kovový čipy, bude čip sloužit i místo tetáže a nebudou se vypalovat miminům do masa numera.



 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   09.02.2011 20:04 Žena batos [192] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Ascam napsala:
"Když napíšeš, že fena je vítězka výstavy a přitom nemá zadaný BIS, tak je to dělání hvězdy neprávem a lhaní - tedy podle mne."

Podle mne také.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   09.02.2011 20:01 Žena Ivča [321] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: batos
Jen slovíčkaří, snaží se kličkovat a myslí si jak je to důvtipné... však opak je pravdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   09.02.2011 19:54 Žena batos [192] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: NIKO
A kde jsem se zmínila v tom, že tento příspěvek jsem nenapsala? Tak proč ten komentář "Tak nelži" ?! Ano, je to můj příspěvek! Abys v tom měl jasno: Napsal jsi "NIKO napsal: Nemíním tu,jak bylo napsáno "batos",dělat hvězdu ze svého psa!" takže napíšu to znova, sice nepřesnou ale obsahově shodnou citaci. Proč tedy děláš s Gianny hvězdu a nesmyslně jsi zde zadal že je BIS? To podle tebe není shodné z mím příspěvkem, že děláš s Gianny něco, co není?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 19:53 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
No u tebe už nikdo neví, který pes je tvůj a který je jen vypůjčený, tak se nediv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 19:51 NIKO – Re: Ascam
"svých" psů - X-) X-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2011 19:51 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
NIKO napsal: monique® - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: mimišák
Když je štěně natetované, tak má asi kolik dnů, paní chytrá?

Proč mínusové hodnocení,když tu napíše někdo o tetování štěňat?Proč VY chytří nehodnotíte mínusem blbost o "VÍCE JAK 50ti DNECH?"Zapoměl jsem-ZNÁMÉ a "GENERÁLOVI"-to přece NEMŮŽEME,pozor na to!!!!!!!!!!!!!!!!!Jinak rozzureny

Jakou blbost? Je to dáno zákonem o týrání zvířat a chovatelským řádem. Co ti na tom připadá blbého?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.02.2011 19:49 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
NIKO napsal: batos® - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi
Legrace? No, týden jsem tu nebyla, že by se Niko změnil? No a to, že dělá ze troufnu si napsat "svých" psů neprávem hvězdy, mi vtipné nepříjde.

To psal kdo???Tak nelži ano

A co je na tom nepravdivého? Když napíšeš, že fena je vítězka výstavy a přitom nemá zadaný BIS, tak je to dělání hvězdy neprávem a lhaní - tedy podle mne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 19:46 NIKO – Re: batos
batos® - Pinčové, knírači, molosoidní psi, švýcarští salašničtí psi
Legrace? No, týden jsem tu nebyla, že by se Niko změnil? No a to, že dělá ze troufnu si napsat "svých" psů neprávem hvězdy, mi vtipné nepříjde.

To psal kdo???Tak nelži ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   09.02.2011 19:40 Žena batos [192] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
NIKO napsal: Nemíním tu,jak bylo napsáno "batos",dělat hvězdu ze svého psa!

Ne vůbec, a proč udáváš lživé informace o Gianně? BIS ? No...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 19:38 NIKO
monique® - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: mimišák
Když je štěně natetované, tak má asi kolik dnů, paní chytrá?

Proč mínusové hodnocení,když tu napíše někdo o tetování štěňat?Proč VY chytří nehodnotíte mínusem blbost o "VÍCE JAK 50ti DNECH?"Zapoměl jsem-ZNÁMÉ a "GENERÁLOVI"-to přece NEMŮŽEME,pozor na to!!!!!!!!!!!!!!!!!Jinak rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   09.02.2011 19:27 Žena Ivča [321] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
NIKO napsal: Nenapadej a neurážej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

čím napadám a čím urážím? Tím že píšu pravdu a svůj názor? Tak to pardon, ale nepadlo ani jediné sprosté slovo a podobně. To že Ty nejsi schopný odpovědět o nečem svědčí a v žádných oficiálních materiálech info o Tvé feně jakožto BIS není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 18:54 NIKO – Re: Ascam
Já jsem psal o chovatelství!!!Ale v mé prezentaci máš tři psy,kteří u mne zestárli,to snad stačí.Možná zas někdo napíše-bůh ví,čí jsou,ale já takové slabomyslné psaní očekávém :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.02.2011 18:49 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
No jako hlavní pravidlo hry bych viděla, že nelžu o sobě ani o svých psech. Pak samozřejmě představím psa - tím, že napíšeš co je to za psa, z něj rozhodně hvězdu neděláš - to ukáže až čas. Tedy pokud mu člověk dá prostor, aby mohl zestárnout a ukázat doopravdy, co v něm je, že...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 18:32 NIKO – Re: Ascam
To,že tyhle věci nevíš,není takový problém.Nemíním tu,jak bylo napsáno "batos",dělat hvězdu ze svého psa!Třeba jednou bude.Ona sice postaví štěně na linku,gauč atd a co dál?Já mám cíl jiný než ona,psal jsem tu o něm!Ale jako chovatelka přece znáš "pravidla hry".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.02.2011 18:23 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
Tak přeci vysvětli, jak to je s tím BISem - a máš pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 18:20 NIKO – Re: Ivča
Nenapadej a neurážej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 26 27

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/134-Ovciaci?od=251