Ovčiaci
anglicky neumim ale nevyhral sou´tež nahodou pes co měl problem ze zadnima tlapkama?
5 06.04.2011 19:51 MaB [561] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká 0 03.04.2011 21:15 R Nika [755] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká A já taky!!!
To je výborný!
My tedy takhle nekoukáme - jsme nějaký otrlí z malé ZOO, co jsem měla doma. Takže ignorujeme i sýkorky, které nám škubou chloupky za živa z ocásků
Když jsme jí vrátili.
Když jsme hlídali andulku.
6 30.03.2011 13:41 sarpilka [386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Jejda,to já už byla a fakt super fotky děvčata
ZŘEJMĚ DOBREJ ODDÍL !!!!
Až přehrabu půdu,taky něco šoupnu
a teď jeden Ayro o víkendu......
Tak ty poslední dvě už jsou moc i na mne - do ledna 1974 jsem byla "na houbách"
holky, neblbněte, takový archiv nemám
V roce 87 mi teprve plínky říkaly "paní"
Holky se na fóru "množárny" začly bavit o ovčácích, takže jsem tu debatu přesunula tady
téma z množáren je zde
Gratuluji, měla jsi štěstí a doufám, že ho budeš mít i nadále
Já s Komínem uvidím, zatím se jeví jako správný west
Já preferuji standart - a to jak v povaze, tak v exteriéru. Pravda - někdy se takový pes blbě hledá, ale mně se to celkem v chovu dařilo - povahy opravdu dobré a exteriér výborný.
Nicméně upřednostňuji celkově povahu, to je pravda. Ale zas psa, co by dostal dobrou, bych doma taky nechtěla. Prostě mám svojí představu o plemeni - a kupodivu se shoduje se standartem ve všech směrech.
Přesně tak
ale pokud přijde exteriéráček, tak je to hned vidět a za tím si stojím. A neříkej mi, že bys nedala přednost pracákovi se strmější zádí, ale povahou, před exterierákem.
No - já tedy na cvičácích spíš vídám zvířata z pracovní linie a ta zrovna zadky po zemi netahají vůbec
Máš pravdu, opravdu kvalitní jedinci klušou pěkně,je krása se na ně v pohybu dívat, ale jaký je poměr kvalitních a pajdů, kteří vypadají jako praštění lopatou ? Bohužel na cvičácích to vídám tak 50/50..
No pokud se podíváš na opravdu kvalitní psy v exteriéru, tak zadek po zemi také netahají a jejich schopnost rychlého klusu je naprosto úžasná. No má být klusák a je klusák.
Co se týče malého bílého knírače - tam už je problém s rozšířením plemene o původně nežádoucí barevnou varietu. U NO se třeba tohle nestalo a lidé, kterým se bílý "NO" líbil, si museli založit plemeno nové.
Samozřejmě je jasné, že nějaké úhlení musí být, ovšem byl původní záměr, aby ovčák tahal zadek po zemi? Vezmi si například chov malých bílých kníračů. Poměrně nové plemeno, vzniklé de facto genetickou chybou. Když s tím kamarádka začínala, preferovali se psi se silnější kostrou a tvrdou srstí. Pak se začali prosazovat lehčí typy, teď se pase po co nejbohatší, ovšem i jemné srsti.Netrimuje prakticky nikdo. Staršího psa jezdí vystavovat do Polska, kde mají rádi robusnější psy, ale nevzala by tam Harmy, i když zde je V, v Polsku by byla pravděpodobně jen VD. Je to čistě o subjektivním posouzení. Tak jaký je TEN správný knírač? Chov je v současné době hodně pod diktátem mody a bohužel se zapomíná na povahy.
Ještě jsem chtěla dodat, že úhlení je všude v přírodě - jen se liší dle zvířete. Je to jaksi úhel, který svírá pánev se stehenní kostí a stehno s hleznem, případně úhlení předních nohou - a pokud má to zvíře kosti, tak má úhlení.
Standart NO se nezměnil. Úhlení je dáno standartem, psi se blíží více nebo méně. Předpokládám, že pan Stephanitz věděl co znamenají stupně na úhloměru, takže lze celkem předpokládat, že měl při tvorbě plemene vizi, jíž Horand až tak neodpovídal - byl jen prvním na cestě k její realizaci. Jako ostatně všichni "první" ve svém plemeni.
ještě jedna
Nějak ten odkaz blbne, tak přikládám fotky
Hehe, červený obojek má Arisska.
šťeňatka jsou opravdu moc hezké
Jsou krásný krásný krásný!To vpravo je ňuf a vlevo ňufa?
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x