Ovčiaci
0 20.06.2010 17:17 NIKO – Re: sarpilka
Věř,že se mi,DÍVKO,nemotá.Musím někdy na BLBOST reagovat
Ale neradím nováčkovi takovou BLBOST,že může chovat na feně,která nemá bonitaci!!!To není slovíčkaření!!!Může mít jen jeden KONTROLOVANÝ vrh.Kdo si od něj koupí štěně,z kontrolovaného vrhu?Na žádném svodu plemeníků,bonitaci,závodech,klubové výstavě a zkouškách jsem nebyl,žádného psa neuchovnil a závodů se nezůčastnil.Zapoměl jsem-TO JSI UDĚLA A ZAŽILA JEN TY
No koukám PANE CHYTRÝ ,že si jedl vtipnou kaši. Tak dlouho jsem se nezasmála. Možná kořeníš ty. Četl jsi někdy soupisky kvalifikáčů,mistráků republiky,mistráků světa,mistraků v ZVV3........KDEPAK MÁŠ TY EXTERIÉROVÉ CHOVKY??? Byls někdy na svodu plemeníků a viděls, kdo má razantní zákroky a kdo je rád,že doskáče a drží za jeden zub a raději je naučený nepouštět,protože by utekl??? To by to ale člověk musel poznat,co je naučené a co je srdce,že???
Bonitace být nemusí,ale je to omezené. Na to se nikdo neptal tak chlapče neslovíčkař. A pokud netušíš ,že výstava být musí,tak si jdi přečíst chlapče řády-nejlépe bonitační.
Jsi fakt třída,už jsem si všimla,že tys tu nejchytřejší a jak ti jde se do lidí navážet, ač jen meleš. Budu se dál těšit,fakt ti to jde
PS:Nemotá se ti někdy hlavička z toho lítání DO-KO-LE-ČKA???
0 20.06.2010 11:19 NIKO – Re: sarpilka
"Pokud cvičit,tak se snaž najít pracovně založenou chovku,která má pracovní výsledky"
Jedna z největších ZAKOŘENĚNÝCH blbostí!!!NO z EXTERIÉROVÝCH linií se s přehledem vyrovnají liniím "PRACOVNÍM" a klidně je i předčí!!!
Kolik vrhů můžeš mít na feně,která nemá bonitaci?Výstavu mět nemusí?
0 19.06.2010 23:12 sarpilka [386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Já bych to tady až tak nehrotila,ten človíček se jen zeptal a každý z nás jednou začínal a plácal nesmysle. Souhlas,že máš málo informací,však to po netu doženeš a hlavně si předem dej otázku,co chceš se zvířetem dělat. Pokud cvičit,tak se snaž najít pracovně založenou chovku,která má pracovní výsledky. Pokud by tě chytla vystava,snaž se najít slušného chovatele,který ti i pomůže ze začátku předvádět. Možná bych se u vás obrátila i na poradce chovu,však máte na Slovensku šikovné lidičky. Budu držet palce a hlavně přeji štěstí,atˇ se najdeš.
PS:u Německého ovčáka již dávno svod neexistuje o chovnosti rozhoduje bonitace a lze chovat na hnědé papíry i bez bonitace.
čert vem, že nevíš, jestli ovčák nebo vlčák. Větší problém vidím v tom, jak jsi psal, nechci nic čistého, ale když už tak už. Nevíš, že když si vezmeš psa ze spojení krátkosrstý a dlouhosrstý (který není uznaný), že čistokrevní nebudou. A jen co ti Niko napsal, tak jsi vše zavrhnul... a hlavně, z toho co jsi psal je vidět, že jsi se nijak dlouhodobě o toto plemeno nezajímal, vypadá to, že jsi viděl první inzerát a na ten jsi reagoval. Doporučila bych ti navšívit, jen tak, nějakou chovnou stanici a pobavit se s chovateli. Podívat se na dospělé jedince a na štěňata... pak budeš vědět mnohem víc...
0 22.04.2010 16:05 zaciatocnik ja viem čo chcem len som to inak napisal než to malo byť
Máš v tom chaos - vlčák je např. saarlosův nebo československý, jak psal NIKO. Německý, belgický, pyrenejský, polský nižinný atd atd... je ovčák. Vem si atlas - nebo se podívej tady na hafikách a trošku si to urovnej, ať aspoň víš, co chceš.
0 22.04.2010 15:37 zaciatocnik no joo ale prepačte ale som zo Slovenska a tu sa všeobecne hovori vlčiak jednemu psovi a to je nemecky ovčiak tak preto som to takto napisal
a deli sa to všetk odalej na československy ovčiak belgicky ovčiak a tak aa jednoznačne vždy som tužil len a len po nemeckom ovčiakovi
Nezlob se na mě, ale v první řadě se zaměř na studium o psech a o rase, kterou by si chtěl. Z toho co píšeš je vidět, že v tom pěkně plaveš. Ve výsledku bys ublížil hlavně tomu škvrněti, které si domu přivezeš a to možná ne schválně, ale nevědomost často nadělá víc škod, než vše ostatní... Bez řidičáku tě za volant taky nepustí a tady nejde o věc, ale o život úžasného zvířete....
0 22.04.2010 15:20 zaciatocnik takže ho neberiem tak nič uvidim či sa niečo ukaže časom
0 22.04.2010 15:12 NIKO – Re: zaciatocnik
Německý ovčák,není vlčák!Německý ovčák-NO,JE JEDNA RASA - VLČÁKŮ JE RAS VÍC,TŘEBA-SAARLOOSŮV VLČÁK,ČESKOSLOVENSKÝ VLČÁK a vypadají jinak.Hanysek80 Ti napsala,co vše musí pes mít,aby štěňata mohla mít PP.To,že fena sloužila jako policejní pes,nemusí být chovná a dlouhosrstí NO nejsou do chovu zařazeni(jsou vyřazeni a štěňata po takových rodičích nemohou mít PP!)
0 22.04.2010 14:12 zaciatocnik nemecky ovčiak to je vlčiak nie?tak toto chcem
aaa papiere ma matka lebo je policajny alebo aspon bola policajny pes a o otcovi neviem nič ale pokusim sa niečo zistiť
0 22.04.2010 13:31 NIKO – Re: NIKO
Chceš si asi koupit Německého ovčáka,nebo nějakou rasu vlčáka?U vlčáka,myslím si,problémy s dlouhou srstí nebývají.
0 22.04.2010 13:07 NIKO – Re: zaciatocnik
Pokud nebude mít průkaz původu,tak je zbytečné se bavit,jestli je čistokrevný!Povaha se dědí většinou po matce-ta je vychovává a zbytek do něj můžeš výchovou vložit Ty.Předpoklad,že Tvůj pes bude mít dlouhou srst,je hodně veliký-tata je dlouhosrstý!!!Já mám teď v bytě dnes 2 měsíce staré štěně,vše jde
V první řadě... čistokrevný pes je pouze ten, jehož oba rodiče mají PP a prošli svodem s výsledkem - uchovněn. Každé plemeno má jiné požadavky na jedince, kteří mohou být uchovněni. Z žádného jiného spojení ti "čistokrevný" pes nevznikne.
Za druhé ...Pokud tedy chceš mít jistotu, že vlčák bude vlčák podle tvých představ - vzhled, srst, povaha, zapomeň na kouzlo štěstěny a nevybírej si ze spojení, kde už předem víš, že jeden z rodičů je dlouhosrstý.
Za třetí... neunáhli to, raději půl roku počkej a pořiď si štěndo až do domu. Předejdeš tak stresování zvířete se zvykáním na nový domov, zmatek kolem stěhování atd.
Za čtvrté... raději si připlať a pořiď si psa s PP. Nejde jen o vzhled a povahu, ale také o zdraví. Být na tvém místě, chtěla bych štěnátko, jehož rodiče jsou testovány na všechny možné genetické vady, které jsou pro dané plemeno rizikovější....
0 22.04.2010 12:22 zaciatocnik viem povaha povaha by tam mala byť zdedena
ale neviem proste niesom jeden typ ktory musi mať čistu rasu a tak, ale ked chcem niečo tak nech je to poriadne a neviem či ho mam kupiť lebo ho chcem na pol roka do bytu a potom na naš dom a neviem či to bude tym padom čistokrvny ovčiak a hlavne nechcem dlhu srsť tak
0 22.04.2010 12:06 Lola – Re: zaciatocnik
Zdědí hlavně povahu a o tu bych se zajímala především.
0 22.04.2010 11:37 zaciatocnik a či ide o čistokrvného psa
0 22.04.2010 11:36 zaciatocnik – Ovčiaci
zdravim idem kupovať štena nemeckeho ovčiaka no matka je bývalý policajny pes-vlčiak a otec je dlhosrsty vlčiak a idem kupovať čierneho psa neviete aspon podla vas čo ten pes zdedi?či bude mať dlhu srsť a tak podobne?
Přidat reakci
1 ...... 26 ...... [27]
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x