Ovčiaci
Proč ty otazníky? To by mě vážně zajímalo.
0 25.01.2011 19:10 NIKO Kterého vybrat????????????????????????
0 25.01.2011 19:10 NIKO ??????????????????????????????????
2 25.01.2011 19:09 NIKO ??????????????????????????
ti jsou tvoji?????????????????????????????????
2 25.01.2011 19:08 NIKO ????????????????????????????????
2 25.01.2011 19:08 NIKO ???????????????????????????????
Určitě to za přínos pokládám. Ani ne tak co se týče malých chovatelů, kteří si udělají jeden vrh za dva, tři roky, ale spíš u velkých, kteří uchovňovali za každou cenu a kryli jak na běžícím páse. I když já bych to ještě zostřila - zavedla bych ten test povinný ne při uchovňování, ale při prodeji štěňat - a to tak, že test by si na náklady chovatele odesílal nový majitel ihned po převzetí.
ahaaa, tak to jsem myslela, že je dýl... no nevadí. Jinak myslíš, že je to přínos?
V Čechách to dlouho povinné není - je to podmínkou pro psy uchovňované po 1.1.2009. Takže nějaký dlouhodobý dopad zatím vidět být nemůže. Ale myslím, že bezpapíráků nepřibývá, jen třeba nebudou zakládány CHS jen na jeden vrh.
Myslíš jako vzhledově? to je opravdu těžko posoudit z těch fotek:( možná barva+maska, částečně postava po malině.. jinak hlavu má spíš typu NO. Ale nevím, chtělo by to lepší fotky
. Nakonec - nedávno jsem viděla BOM (podotýkám, že papírového!!), který toho s BOM moc společného neměl
ať mi nikdo neříká, že ho nenakřížili (v zahraničí poměrně běžná věc). I u nás byl vyřazen pes pro barvu - byl vlkošedý
obvykle se to nedělá, ale tohle bylo evidentní.
Teď se bude v klubu hlasovat pro povinné DNA testy - tomu konkrétnímu psu bych nařídila testy paternity z fleku.
A když už jsem to nakousla - vím, že NO mají DNA profil dlouho povinný. Můžete mi říct výhody a nevýhody v následném chovu? Safí DNA profil vystavený má, ale byl to čistě zájem chovatelky v Německu, protože jím chce krýt a oni to mají povinné, my zatím ne. Nehrozí například větší počet bezpapíráků? Někomu by se to mohlo zdát jako přílišná zátěž..
ok
už končím
jj... máme ho o chlápka tady od nás....
v tomhle s tebou naprosto souhlasím - také jsem proti tomu...ale pes je přítele a ten má svou hlavu...prostě si koupil psa a šmitec...
Pohledově je to roztomilý pes ovčáckého typu
ne, nedotkla =) jen jsem si připadala jak malé dítě, co se blbě ptá
mě ani tak nešlo o všechny tyhle věci...jen tak pohledově... z čeho má víc
to je jasný, že ho nemohu porovnávat se standart. psy určitého plemene =)
Ještě jsem chtěla dodat, že ho můžeš mít tak akorát od nějakého měšťáka - a to takového, který plodí křížence, což neschvaluji. Policie a armáda ČR má pro chov psů trošku jiné podmínky.
Promiň, jestli jsem se tě nějak dotkla - to jsem nechtěla. Měla jsem také vořecha - pravděpodobně NO x greyhound - skvělý pes. Nicméně ten exteriér fakt nemá cenu řešit - rozebírat úhlení končetin, polohu a délku zádě, hřbet, výraz, nasazení uší a ocasu - to vážně nemá cenu u psa, který se standartem nemá nic společného. Ale pokud jo chceš, tak psíka nafoť tak, aby se zhodnotit dal - tedy ve stoje z boku i zepředu, případně shora pro představu o klenutí hrudníku a zezadu pro postoj zadních končetin.
jejda...vždyť to byl jen dotaz , aby řeč nestála...
tihle psi se kříží záměrně pro potřeby policajtů...máme ho od nich
jsou to štěněcí fota, je fakt, že zkreslujou a nejde z nich moc poznat
ale nechápu, proč by to nemělo mít cenu...jde přeci o diskuzi a mě to zajímá!
No - víš - z takových fotek se pozná celkem kulový. Jediné, co je zřejmé je, že psík je trošku zkrmený. A že je to voříšek. Nezkoumala bych ani co by mohl mít po nějakém z rodičů - to nemá cenu. Je roztomilý a máš ho ráda, to je hlavní. Nauč se s ním pracovat a psíka někam dotáhni - v povaze může být klidně vynikající.
0 24.01.2011 21:23 xanti [442] - Teriéři tak trošku z jiného soudku...nejsme sice s PP ani přímo NO...ale zajímá mě váš názor...co si myslíte, že Ozzy zdědil po rodičích? (NO a BOM)...
Za mě z BOM snad jen velikost a barvu...
z NO mohutnost a zbytek.....co myslíte? (foto v mé prezentaci) no a snad nejsem moc drzá, že se ptám v tomhle topicu
1 24.01.2011 21:16 NIKO – Re: Katy
Já mám Gianinu,na tu se můžeš ptát,třeba odpovím
Druzí žádného nového psa nemají
na fóru BO se taky momentálně ptám jen jednééé slečny, protože má novou fenečku.. to je snad normální
0 24.01.2011 21:11 NIKO – Re: Katy
Zdá.Je to samé vyzvídání,že se neptáš druhých?Až budu jednou chtít tak třeba budu nějakého psa prezentovat.Tohle je také NO,ale můžeš si být jistá,že takového mít nebudu
0 24.01.2011 20:21 NIKO – Re: Ascam
Proti Tvým nic nemám
JJ. Já mám vždy radost,když vidím šťastná zvířata a i páníky.
moje řeč
ale jak už bylo řečeno - pokud to nejsou fotky z výstavy či výcviku, jsou "out" (podle někoho). Já mám ráda fotky ze všech odvětví, proč se nepodívat na něco nového, žejo
Já myslím,že to je hodně dobrá diskuze. Je vidět,že naše zvířáta mají hezký a pestrý život i krtek tam patří
Však ovčák není jen o lítání v kruhu.
Abych uspokojila NIKA, zůstanu tedy u tématu a zeptám se, jak se daří Kimmimu a kdy uvidíme nějaké nové fotky
(pokud tedy nějaké stihne nafotit)
Prosím tě, vzpamatuj se
to je normální diskuze o tom, jak pes típnul krtka
A nerozváděj to dál, to bylo jen upozornění, ať stále nemažeš ty samé příspěvky.
0 24.01.2011 16:46 NIKO – Re: Katy
Takže tema ovčáci se týká krtků,kříženců,koček atd?Tak na tyle temata založ nějakou podsekci.
NIKO, přestaň s tím označováním offtopiců
Ani jeden Tebou označený příspěvek není důvodem ke smazání.
Kočku mít nemůžem, páč tu by hafan opravdu ulovil. Co ta jedna potvora udělala se zahradou, je nepopsatelný. Zatímco krtka chytil předníma zoubkama za kožíšek jak blechu. I když chytne myš na poli, trvá, než je po ní, protože si jí furt přehazuje.
Je to takovej přežvýkavec a nikoliv masožravec....
No a já krtka nemohla vzít rejčem, protože je to prostě roztomilý zvířátko.
On to přežil, jo?
To naše zahrada byla krtkůprostá poté, co se k nám přistěhovala kočka (teď již bývalá) - ta vyvraždila, co mohla
. Lepšího lovce jsem ještě neviděla.. zato nynější kocour je lemra na entou
. Psi mi nikdy takhle nelovili...
A nějaké to štěňule
A ještě jinak, ať se nenudíme
Chudák krteček.
Já tedy zas jinak
1 22.01.2011 23:25 R petrab [10528] - foto, veterina Tak já budu taky drzá a přidám z nevhodného soudku.
Ovčák a kříženec ovčáka s labroušem poprvé...
No podle toho, co bereš jako dostatečnou hloubku. Když by hupnul přímo pod to, tak tam pes tak akorát stačí (při takovémhle stavu vody). Pokud by ale hupnul o nějaké dva metříky dál, tak tam už je hloubka celkem slušná, ač je to tedy "mělčina" - takové tři metry. No a kdyby hupnul trošku vpravo a tak ty dva, tři metříky, tak tam je tak 20m
Aaaa... z toho podmletého břehu by se Safajzíčkovi skákalo jedna báseň
(pokud je teda dostatečná hloubka
)
8 21.01.2011 21:40 sarpilka [386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Hodím taky,jóóóó
Naše mrňátka
zrovna mají maliňácké maskování
To jo a je to taky dobře, ale bacha třeba na nějaký vkládání stolních hafanů, bezpapírákovejch vlčáků nebo těch ovčounů, který nejsou zrovna v záběru obran, stop či ve výstavním postoji. To sem nepatří. To se nedělá. To se nesmí. To je nevhodný. Protože ovčák je ovčák jen na cvičáku a na výstavě. Případně na poli se stopkou. Tak opatrně.
Přidat reakci
1 ...... [18] ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x