Ovčiaci
Arisska je celej táta Ax z Kuřimského háje.
Bylo 6 celočerných štěnek a jdou hodně do tatíka. Jedna vlkošedá fenka je zas celá bába Pira Hartis - matka Axe. Má i stejné znaménko.
Ta vypadá moc pěkně - tak kompaktně.
4 20.03.2011 19:26 R petrab [10528] - foto, veterina Co jsem četla, tak by to měla být spontánní mutace s bílým genem - vlastně stejně tak vznikul ten švýcar, původně americko-kanadský ovčák. No Amerika. Třeba jednou i tohle bude uznané jako sólo plemeno.
Vlastně jsem se o tomhle dozvěděla před dvěma dny
Tady je odkaz na další šílenosti, které američané provozují
www.shawlein.com/…
Amerika je prostě takový "mor" pro chov - normálka se chová i na psech bez pp, třeba z českého útulku. Nehlídají nic, jen to, jestli je to prodejné a na oko jiné.
Ještě jsem neměla čas to studovat, ale Ty to budeš určo vědět. Vzniklo to jako nějaká náhodná mutace anebo přikřížením například švýcarského ovčáka? já bych to viděla na toho švýcara...
Mě by se líbila dlouhosrstá verze, se zachováním tmavého pigmentu kolem očí, čumáku a pysků.
Ale to je to samé jako se mi líbí ti biewři, ale nepořídila bych si to, vořecha za takový prachy
Jo - viděla. Američani a jejich prznění plemen, no...
Viděli jste? Znáte?
TAK DIK ZA OTPOVĚŤ
Není to pravda. Rozdíl ve standartu nebyl nikdy. Je stále jen exteriérová a pracovní linie v zemích, kde je NO nejčastěji chován. Jinak 20 let zpátky - to bys byla úplně vedle - to už NDR neexistovalo. Tahle věc se týká poválečného dělení Německa - tedy nějakých 65 let.
TOHLE PLEMENO MÁM OOC RÁDA-MAM DOTAZ --TAK TEDY -je pravda že před roz´delenim ňemecka na NDR A NSR_byl rozdil ve standartech ňemeckých ovčáků?Proč se ptám?Protože to kolem vydim a bylo mi řečeno že v jedne zemi měli ovčaky-slne a mirňejši a vdruhe štihlejši a ostřejší? Je to pravda?NA TO BY ASI OTPOVĚĎEL HISTORIK NEBO TEN KDO O TOM ŇECO VĚĎEL PŘED 20 LETY
To je moc smutné - četla jsem to na FB i na Lidech. Pochybuju, že se ještě najde - ale držím palce aby jo.
0 09.03.2011 21:04 sarpilka [386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Ahojda lidičky, byla jsem požádána o pomoc paní Liduškou Jeřábkovou,která zatím marně pátrá
po své fence Nikky z Dvořákova sadu.
Nikky je vlkošedá Německá ovčanda,která byla odcizena 20.února z areálu cvičiště
Most Rudoltice. Vše o Nikky má paní Liduška na stránkách
www.zdvorakovasadu.wbs.cz
Ty zadní nohy
Moje nejmladší si sama leze do vany, chodí tam krást takové to sítko co se dáva na odpad a zachytává vlasy
normálně si tam frajerka skočí, žvejká sítko.... teď už s ním teda rovnou zdrhá do předsíně, ptz ví že to nesmí
10 24.02.2011 13:43 R petrab [10528] - foto, veterina 0 18.02.2011 23:47 R Nika [755] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Máme to podobně - Safí sníh miluje, ale já bych ho měla nejradši tak od Vánoc do Silvestra
pak už stačí.. nejhorší je, když se člověk těší na jaro, že bude moct dělat cokoliv, co se mu zlíbí a ono napadne další metr sněhu
Šílené to bylo předloni - tady pro srovnání:
25.1.
tinyurl.com/…
27.2.
tinyurl.com/…
a hurá hurá blesková obleva 8.3.
tinyurl.com/…
počasí se prostě zbláznilo...
9 13.02.2011 22:07 monique [180] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Tak teď už vám NIKO na dotazy ohledně jakýchkoliv jeho zvířat fakt neodpoví...netvrdím ovšem, že by vůbec někdy odpověděl
.
A ještě posílám připomínku letošního sněhu....asi už toho moc nenapadne (snad to nezakřiknu). Zimu moc ráda nemám, ale Trinuš miluje lítání ve sněhu, tak škoda, že už roztál. Nám tady přimrzlo, takže bláto naštěstí není a dá se venku leccos dělat a Trinuš aspoň není jak čuně.
A hydřička Celtinka
Malá obludka Carinka
Za soumraku my ne - my chodíme kolem poledne, abysme uschli do večera a mohli do postýlky
Nosíme ale taky strašně rádi - tohle je mořská příšera Ascámek
Jj, na koupačky přinášečky ..........
Dvě malé hyenky koupací
Je fakt, že na koupačky se taky moc moc těším!
No u nás sice taky bylo čisto, ale stejně jsme se museli utírat (teda spíš ometat koštětem). Kdybych nebydlela na samotě, případně měla offroad 4x4 a dobrou střechu u sroubku, tak bych taky sníh brala. Takhle se ale vyloženě těším na to, až se budem zas chodit koupat do jezera
A "ledopády" super!!!!
Mě zase ten sníh vyhovuje víc jak to bláto, člověk hodinu venčí a psi jsou jak dobytek... bohužel holčičky se dokáží zprasit i během třeba nočního vyběhnutí na čůrání.
Ale už se těším až se to trochu vyfouká a budu moci na stopičku!
Bia je šikulka, mladá teprve začíná, ale jevila se jako vysavač
Mně tedy sníh nějak nechybí - nemám ráda nasazování řetězů
.
Takových ledopádů jsme tu v okolí měli několik
Vzpomínka na sníh
teď už je jen bláto...
Také mi ZVV3 příjde rozhodně mnohem těžší jak IPO3. Tím ale teda IPO rozhodně nezlehčuji, to ne!
Svatá pravda
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Děkuji, je tady sice krásně, ale raději bych teď sjížděla svahy než mazala příspěvky na hafikách
uvidíme, snad zítra už to bude ok a budu jezdit...
No už se těšíme. Krásný zbytek dovolené.
Ahojte všichni!!! jsem teď ve Francii na dovolené, takže není čas na internet (díky Bohu
). Jsem teď ale nějaká chorá, takže jsem si net na jeden den zaplatila a pěkně jsem si početla... jak vidím, nic se nezměnilo
možná jen počet blokovaných u Nika..
Buďte tady hodní, já se zase vrátím
S tím bych souhlasila. Národní zkušební řád je krásný - ač je již značně zjednodušený. Rozhodně si vážím více ZVV3 než IPO3 - i když rozhodně nepopírám náročnost IPO - hlavně v provedení cviků.
To jsi napsala krásně. Když jen výborná,tak jsme v čechách a do třídy pracovní tedy ZVV3
Mohl bys mi odpovědět na otázku, co by sis představoval "ke zkvalitnění chovu" za zkoušky z výkonu?
Když to vezmem kolem a kolem, tak v exteriéru je do chovu přípustná V, VD a D - celkem jasné, že.
Z hlediska pracovních vloh by se složené zkoušky daly taky rozdělit podobným způsobem - 3. stupeň jako V, druhý stupeň jako VD a první stupeň jako D.
Bylo by tedy žádoucí dostávat do chovu co nejvíc zvířat s V-V nebo V-VD, případně VD-V. Bohužel velmi častým jevem je V-D (a s odřenýma ušima), či D-V.
Pak se divme, že exteriérové a pracovní vlohy se často rozcházejí a ke zkvalitnění chovu jako takového, který by slučoval obě skupiny, nedochází...
No, hlavně, že je mír
, to napadání a bludy mimo mozkovnu tady občas trochu až nuděj. I když někdy zase zaplácnou nudu.
Co se týče alergií, občas i odborník padne na zadek, na co všechno se v dnešní době může vytvořit.
Kdysi jsme se chodili na jednoho astmatika ve škole koukat jako na opičku a dneska pomalu mladej, co nemá astma, je spíš divnej....
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x