Ovčiaci
UŽ JDI NĚKAM,TO JE SVATOZÁŘE,ŽE BY JEDEN OSLEPL. JÁ NEPSALA,ŽE KAŽDÝ CHOVATEL MÁ ODPAD,KDYŽ BYL NIKO TÁZÁN PROČ DAL TY ZVÍŘATA PRYČ. NIKDO JINÝ SEM UŽ ANI NEPÍŠE,PROTOŽE JE TU KAŽDÝ ZA UPŘIMNOST POTRESTÁN A Z KOMÁRA SE TU DĚLÁ MAMUT. VŠAK ON TI ZASE NIKO DÁ KAPKY AŽ I JÁ PŘESTANU PSÁT,NEB JE TO UŽ TĚŽKÁ TRAPÁRNA,CO TU PŘEDVÁDÍTE.
a jestli se můžu zeptat, kde jste Sarpilko přišla na to, že ta zvířata nejsou hezká a nelze je cvičit???? To snad někde NIKO psal, že se s tím nedá cvičit? A pokud máte oči, tak snad poznáte, že ta zvířata hezká jsou - GOODY, CHORCHE i JASPER. Pokud podle Vás hezká nejsou, napište, co je na nich špatného...nebo se poraďte s panem Melounem jako rozhodčím exteriéru, v případě, že se nevyznáte až tak moc...
Přesně tohle "nejsou hezká a nelze s nimi cvičit" je ta negativní reklama, o které jsem mluvila, jen jsem to nemohla najít v té změti všeho a citovat.
A kolikrát vystavovala NIKOVA rodná chovka od svého vzniku jsme si snad už napsali...Lonadardi se v pracovní třídě prezentovali 3x + já zapomněla na Dolly Clark v majitelství Pepy Paštěky taky v pracovní třídě na klubovce byla. Jak je to s těma chovnýma fenama už bylo řečeno - nakryté, rodily, se štěňaty, po porodu, háravé, ne v srsti - za to nemůže nikdo, jen příroda, že jim to tak blbě nastavila; chovní psi jsou u lidí, kteří NECHCOU jezdit na výstavy i když mají oblastku 2 km od baráku. Deus si raději zajede na závody - i když je to dvouletý pes, tak třeba se ještě někdy na klubovku uráčí, ale kvůli vašemu dobrému pocitu to nebude. No a Mikky by jezdila častěji, ale většinou je v tu dobu na pláži v Chorvatsku - to si nedělám srandu, navíc už má taky své roky, protože 6leté feny už se na klubovce moc neukazují. Mladší zvířata v nižších věkových kategoriích na klubovce byly několikrát ať už Lonadardi nebo zvířata v majitelství P.Paštěky už v roce 1998 obsazoval přední místa na klubovce tuším v Mladé Boleslavi, ale to ještě nebyli Lonadardi, ale koupení psi v jeho vlastnictví.
Už jsem psala na pokecu - to byste musela hodit do jednoho pytle s Lonadardama další a i větší chovatelské stanice.
snad by to jako shrnutí stačilo...

Však dělej jak myslíš

Toš když jste kamarádka s panem Melounem, tak se z pana Matouše a Šišky klepat nebudete, to je fakt...a zase my se nebudeme klepat z Melouna, to je jasný

.
Hele lidi - hafíci tady stejně neví, kdo to je a o co mezi těma lidma jde, tak na tohle byste se mohli vykašlat, ne? To nemá smysl sem tahat, si myslím já teda.
0 01.07.2010 23:14 NIKO sarpilka napsala: Omyl
zrovna já to nebyla.
23.06.10 00:48:03 1 sarpilka® Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
Ale,ale,ono se nám to naštvalo a zas to kope
No ono to nic jiného totiž nedokáže,drahoušek jeden. I ty jeden a od kdy já dělám zvířata bez PP,no jen mi to napiš??? No bodejtˇbys něco vydělal,když si bereš zvířata,která nejsou ani hezká a nedá se s tím ani cvičit.To je jasné,že nic nedostaneš a já myslím,že to je tvůj problém. Však je divné,že hodně narážíš na peníze.Kamarád psychoterapeud juknul na to,co píšeš a ty máš normální mindrák,že někdo jiný má kamarády,mohl by něco vydělet,něco dokázal.....a tak napadáš i MVDr.Moniku,kterou naprosto neznáš. Vůbec Ti ani nedojde,že můžeš kopat do moc hodné paní a kdo jí zná,mi jistě dá za pravdu. Hlavně kopnout
S tím začni něco dělat hochu.
Od kdy pracny nejezdí na klubovku??? Ona tam nejezdí parta od Novotnýho??? Já to musím dát správně,ona tam totiž nejezdí tvá rodná chovka,co??? No kolikrát vystavovala od svého vzniku 2x......
No ono aby se vyhrálo,tak se musí 450km do Varu asi za Matoušem a hlavně za Jirkou Šiškou
01.07.10 15:41:44 1 sarpilka® Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: NIKO
Myslíš,že já se budu klepat z Matouše,Šišky.........já si stojím na svém.
Že tohle nenapíšeš do fora na stránky NO?Asi se tam zeptám já i s datumama,kdy jsi tohle napsala

0 01.07.2010 22:55 NIKO – Re: monique
POTVRZUJI TI.Ano minimum pro chovné zvíře je ZVV1.Zvířata ji měli,také OP1.Stejně zas příjde,že jsem si to vymyslel,nebo sehnal papíry.
"ale už jsem byla s tebou hozena do jednoho pytle"S TÍM JSI MUSELA POČÍTAT,NEJSEŠ PRVNÍ
Tak se měj

No NIKO jako odpovědět by jsi Katy mohl!
Tuším, žes psal, žes měl nebo máš doma něco chovného, takže minimum do chovu je ZVV1...můžeš jim i mi to tady prosím potvrdit.
Nechci ti dělat mluvčího, ale už jsem byla s tebou hozena do jednoho pytle, tak prosím i pro klid mé duše, napiš tady, jakou jsi složil zkoušku.
Určitě nemohl skládat IPO-V...si myslím, že v době jeho činnosti ta zkouška ještě u nás neexistovala (házel sem myslím scan datumu narození jeho feny z potvrzení o zkoušce) a ZOP asi taky ne, i když se hádat nebudu.
Omyl

zrovna já to nebyla.
Myslíš,že já se budu klepat z Matouše,Šišky.........já si stojím na svém. Je to hezká sbírka.
Tys prostě jinde ještě nebyl a tak se kochej. Třeba se ti poštěstí podívat i jinam,kde je třeba plná přijímací místnost pohárů.Však si to spočítej na stránkách a pamatuj,já nemám problém se zeptat. Já si jen počkám až ty začneš plnit vše tady naslibované. Ona je jedna věc tlachat a druhá držet v ruce vodítko.No a nebylo by jiné téma,či tě nic jiného nenapadá,když už tu lidem hodnotíš i IQ ???
Jen by se chtěla zeptat (bez rýpání, normálně vážně), možná už to bylo řečeno, ale nevím, mimišák se taky ptal... Jaké jsi se psy udělal zkoušky? Na výstavy chodíš, to jsem pochopila... vím, že píšeš úspěchy chovky nebo nějakých příbuzných psů, ale TY konkrétně se svými psy.. a ptám se opravdu vážně..
Já teprve začínám, necvičím ještě ani rok..ale udělali jsme ZOP a BH, byli na závodech ZM a IPO-V.. brzí nás stopy, takže musíme prvně nastopovat...jo a ještě francouzské zkoušky CSAU a TAN
Ale notak...závidět třeba nebudou....však každý netouží mít doma hromadu blýskavých "plechů".
0 30.06.2010 20:16 NIKO – Re: monique
Já vím,ať si to vše dohledá.Celkem dost jsme toho spolu (s Pepou) probrali a pokud se pes vydaří,tak ho čeká cestování-Slovensko,Polsko atd.No uvidíme a já se budu "modlit"

Teď mi přišly fotky pohárů,to bude někdo koukat a závidět(průměrné ch,st.)

jako já se už nerozčiluju...to tady nemá smysl, jak vidím... jen jsem chtěla upozornit a mírně opravit/doplnit informace
Pepu Paštěku zná celá ČR, Slovensko, velká část Polska i Němci...Mimochodem Němci, Rusové, Poláci, Američani mají koupených několik Lonadardů - mám to vypisovat? Škaredé a tupé psy by si asi nekupovali...
0 30.06.2010 18:44 NIKO – Re: monique
Je zbytečné se rozčilovat.Někdo si vůbec neprostuduje,co NETTY dala,kde zvířata jsou,kolik vyhráli pohárů,atd!Rozumný člověk koukne a vidí.Jak jsi určitě četla,tak ofocené výsledky bonitací,NĚKOMU nic neříkají a melou svou stále dokola.Mám slíbené fotky pohárů,ať lidi kouknou,co "PŮMĚRNÁ" chovka dosáhla.Někdo o ní nic neví a na veřejnosti ji takhle HANÍ.TOHLE MŮŽE PSÁT JEN NESOUDNÝ ČLOVĚK

Já jsem moc rád,že tuhle fenu mám v rodokmenu.Zvířata koušou,nebojí se,nemají strach ze střelby atd.Milostivá se ani neobtěžovala,podívat se,kolik VA v rodokmenu je,tak to je pak těžké

Ty si vysloužíš mínusové body,protože nesouhlasíš s jejím názorem a zastáváš se exteriérových psů,tvrdíš to,co já-ŽE NEJSOU HLOUPÍ

pro upřesnění Lonadard se účastnil klubovky také v roce 2007 a nejen 2002 a 2008... a to, že se prezentovala zvířata v majitelství Pepa Paštěky i když původem z jiné CHS to je taky doklad toho, že nejezdil na klubovky a zahraniční klubovky - např. Rakousko? A mimochodem Netty byla prezentována také v Rakousku, na německém Siegru atd...na české klubovky se s ní nejezdilo, jelikož bývala v tu dobu nakrytá nebo hárala. A poznámka o rozhodčích, kteří si zvířata postaví podle jmen majitelů byla velmi dobrá a lze najít souvislost s ochotou vystavovat či ne.
hezký den přeje Nettynina vnučka TRINITA
0 30.06.2010 16:45 NIKO – Re: sarpilka
MIMOŘÁDNĚ PRO TEBE!!!Já myslím,že kdybys tu nebyl,bude tu krásně
KDYBYS TU NEBYLA TY,BYLO BY MOŽNÁ LÉPE.ALE TY CHCEŠ BÝT KRÁLOVNA.
Já dál trvám na své otázce. Čeho to je důkaz ???????
ŽE I PRACÁCI ,TEBOU VYCHVALOVANÍ,UMÍ TAKÉ HOUBY.TY OFOCENÉ VĚCI TI NIC NEŘÍKAJÍ?MĚLY BY!
Netty-zakladatelka byla výborně prezentována,pak až klubovka 2002 a 2008,pokud se nepletu.
TO JE VADA?
Porovnání na oblastkách a krajských není až to pravé ořechové
POKUD VÍM,TAK POHÁRY JSOU Z ČR,POLSKA,NĚMECKA,SLOVENSKA-INFORMUJ SE.NEBO,ŽE BY SI TO MAJITEL VYMYSLEL?
Pokud sedím na tribuně,zvíře mi padne do oka tak mi je šumák,co říká rozhodčí a pokud to zvíře chce rozhodčí poškodit,nebo zaříznout,já budu klidně i pískat
TADY S TEBOU SOUHLASÍM I KDYŽ BYCH SE MOC DIVIL.
PODÍVEJ SE TEDY NA RODOKMEM DEUSE,ON TAM NEMÁ VA PŘEDKY?
ani sám netušíš,co si okopčil
VĚŘ,ŽE VÍM!CHCEŠ JEŠTĚ 90TÁ LÉTA?JAK BUDU MÍT ČAS,KLIDNĚ SI ČASOPISY VYTÁHNU A BUDU FOTIT,AŤ JE TOHO VÍC.KONEČNĚ PŘED VŠEMI PŘIZNEJ,ŽE I "PRACÁCI" UMÍ HOUBY.
KDYŽ JSI TU CHOVKU NEZNALA,JAK ŘÍKÁŠ,TAK PROČ JI VEŘEJNĚ HANÍŠ?
TAHLE KONVERZACE S TEBOU BYLA OPRAVDU POSLEDNÍ,CO KDYBY JSI ZAS NĚKOMU ŘEKLA,AŤ MNE ZASTRAŠUJE

Děkuji

No ona Hanka ty své linie drží, líbí se mi, že kryje vesměs v zahraničí, ale své feny (fena import už u ní dlooouho nebyla). Necháme se překvapit, co Safí předá či nepředá.. zatím se děti jeví velmi nadějně - mají zájem o hračky, míčky, hru, cizí lidi (jsou velmi kontaktní), nevadí jim zvuky, cizí prostředí.. zatím jsem spokojená, teď jen záleží na majitelích
Já myslím,že kdybys tu nebyl,bude tu krásně. Zase se jen navážíš,překrucuješ,urážíš a ani sám netušíš,co si okopčil. Já dál trvám na své otázce. Čeho to je důkaz ???????
Já napsala,že je to průměrná chovka,tak to nepoužívej jak se ti to hodí. Koukala jsem se a chovka je založená r.99,Netty-zakladatelka byla výborně prezentována,pak až klubovka 2002 a 2008,pokud se nepletu.Spousta pejskařů,majitelů fen......jezdí na klubovku mrknout jaké tu máme plemeníky a chce je vidět v kruhu soupeřit i vidět jejich kousačky a porovnat si to v hlavě.On tam je každý pes hezký,ale když stojí u sebe tak přece jen něco trčí a oni pak jedou na to ,co trčí a padne jim do oka krýt.Musíš uznat,že chovka pro kterou se tlučeš,se na klubovkách tolik neukazovala. Podívej se kolik je chovek ovčáků,kdo si to má všechno pamatovat. Taky znám chovky které nikdo moc nezná a jaké mají zvířata,nádhera. Bohužel je moc neprezentují.Když se tě zeptám tak je určo znát nebudeš a já se určitě nasírat nebudu. Ukazujte ty zvířata ,atˇ se dají porovnat,ukažte skupinu odchovů a jejich kousačky. Ja i chápu,že kolikrát rozhodčí dávají pořadí podle jmen majitelů,né podle zvířat. Pokud sedím na tribuně,zvíře mi padne do oka tak mi je šumák,co říká rozhodčí a pokud to zvíře chce rozhodčí poškodit,nebo zaříznout,já budu klidně i pískat. Hlavně ho musím vidět a pak ho budu znát.Porovnání na oblastkách a krajských není až to pravé ořechové.
Safírek má v rodokmenu úžasné předky,zhruba půlku jsem znala . Ten pejsek není náhoda a podle mého bude i dávat. No a tedˇten důkaz?????????????????
Času máš dost,když nebudeš vše převracet.
0 30.06.2010 13:46 NIKO – Re: mimišák
"Tak ale taky vysvětli proč štěně z téhle chs opakovaně dáváš pryč "NA TOHLE TI ODPOVÍDALA I MONIQUE(ví o čem to vše je,když máš nějaký cíl),NEPOCHOPILAS,S TÍM NIC NENADĚLÁM

"Když máš psa "udělaného" proč ho tu neprezentuješ?"PSI PRAZENTOVÁNI JSOU,KDYŽ NEUMÍŠ ČÍST,POPROS NĚKOHO,AŤ TI TO PŘEČTE.
Napsalas"tohle chlubení se cizím peřím mě fakt nebere"
ODPOVĚDĚL JSEM TI-Nebo je chlubení i to,že jsem pochválil psa KATY?
Tohle je Tvá odpověď-"Katy uvádí konkrétní úspěchy svého psa"
JÁ SE CHLUBIL JEJÍMI ÚSPĚCHY???
URČITĚ SI UŽ VĚTŠINA UDĚLALA ÚSUDEK O TVÉM IQ
KDO TU ZAČÍNÁ URÁŽET A PRUDIT?TEN KDO PŘEVAL ŠTAFETU-MUSÍ,VIĎ

Tak ale taky vysvětli proč štěně z téhle chs opakovaně dáváš pryč - anebo se pochlub s konkrétními úspěchy. Ne chs, ale tvých psů. Když máš psa "udělaného" proč ho tu neprezentuješ? A ten scan zkoušky jsi taky poněkud nekomentoval.
Katy uvádí konkrétní úspěchy svého psa; jen ty mlžíš - a přitom zveřejňuješ osobní údaje "jiných pejskařů". Což je minimálně neslušné - a teda bych ocenila, kdybyses taky neschovával za přezdívku.
NIKO - tak reklamu chs Lonadard tady provozuješ úspěšně. Mne by zajímaly spíš tvoje úspěchy - tohle chlubení se cizím peřím mě fakt nebere. Nebyl by aspoň celý scan té zkoušky Lassie? Když tu tak usilovně vkládáš dokumenty?
což o to, já spokojená jsem, ale někdo s tím má stále problém

z jednoho videa se soudit nedá, že..i když třeba ten zákus po vyštěkání je moc pěkný, jen tam je střih a není moc vidět..no ale pořád je co zlepšovat

Ona právě ani větší práce není - je snadno motivovatelný, obrany se de facto ani učit nemusel, tak nějak hned chápal, co se po něm chce. na mých videích na youtube je video z tábora, kde jsou zachyceny první pokusy (14měs), kde se ničeho nebál, hned si chtěl hadr/řídítka ulovit.. na dalším tréninku (o 2 měsíce později) už měl rukáv a parádička. Je hodně kontaktní, s cizími nemá problém a rád si hraje... no na výstavách jsme už snad ukázali, teď jen čekáme na přiznání Ch.-CZ, na slovenského chybí CAC z MV, jinak teď o víkendu dodělal klubového šampiona a má selekci krásy..paráda, nestěžuju si. jsou mu dva roky, času dost

No a teď pracujeme na zkouškách

0 29.06.2010 18:25 NIKO – Re: Katy
tojo..ale nezastírám, že je Safí výjimka... je to hlavně o povaze a o ochotě psovoda cvičit. Někteří psi opravdu moc šancí nemají..ale někteří naopak ano a těch je pak škoda. Je to tak všude...příštího psa bych ale chtěla skoročistého pracáka (import).
0 29.06.2010 18:09 NIKO – Re: Katy
A o tom to vše je

Jak by mohl exteriérový pes pracovat.Snad po přečtení lidé pochopili,co také "UMÍ" pracáci

Tahle stará pověra,že exteriéroví psi pracovat atd.neumí,snad v očích lidí trošku padne.OFOCENÉ VĚCI JSOU Z KLUBOVÉHO ČASOPISU NO,tak si to může každý ověřit

On razanci má, ale bohužel ne vždy.. například před 14 dny na tréninku jsem sama valila oči, jak do toho pálí..Ale je mladý a pořád se učíme, málo trénujem a nebyl k tomu vedený odmala, takže i tenhle výkon je podle mě docela slušný. Já hlavně nemám čas do Ovy jezdit, ještě když jsem přes týden ve škole v Olomouci (bez psa).. je to blbé no.
Nevím, jestli někdo závidí, spíš mi ale lidi nevěří, že dokáže vyhrát na výstavě a i se umístit na závodech...
0 29.06.2010 17:34 NIKO – Re: Katy
V tomhle máš pravdu,takových případů jsem viděl dost.Je škoda,když pes razanci nemá,vypadá to krásně

Když má ale plný zákus,nepustí,tak je na co koukat.Jelikož asi TVŮJ PLÁN NEJSOU MISTRÁKY,máš solidní zábavu a nemusíš se ničeho bát.NAVÍC-je krásný i tohle vše dohromady se ZÁVIDÍ,ale to jsi už určitě poznala,viď.
Jo, mně to povídej.. u nás není nic, proto jezdím do Ostravy, což mám nějakých 70km daleko. Ale co bych pro bobínka neudělala, že
NIKO: díky, ono už to teď vypadá o něco líp, ale těžko budu někomu vysvětlovat, jak se věci mají, když to ani pochopit nechce. Teď na závodech jsem přišla na zajímavou myšlenku (po tom, co mi onen člověk řekl, že můj pes je sračka): k čemu je mi razance jako kráva, když pes o obranu nemá zájem?? Viděla jsem psy(někteří i v IPO3 kat.), z nich téměř každý měl nějaký problém: 1)neštěkání u revíru 2)nezájem o figu (pes měl dokonalé revíry, ale při šesté maketě si to namířil zpátky k páníčkovi

a to zopakoval ještě 2x), 3)reakce na nápřah, 4)vyhnání.... na kontoláku u IPO3 jsem myslela, že ten pes k figu ani nedoběhne... tak si říkám - klidně ať má můj pes menší razanci, hlavně, že nemá problém s ničím jiným (ťuky ťuk)

0 29.06.2010 16:44 NIKO – Re: Katy
To nemusíš,stačí se podívat a přečíst.Určitě víš,co je kontrolovaná povaha a strach ze střelby také

KOUKNUL JSEM,DOBRÝ

Všichni "pracáci" tak nekoušou

no ono se to nezdá ale najít slušnej cvičák je fuška

já už se vždycky rozhodnu že budu chodit na nějakej cvičáka někdo mě vždy odradí že to tam není dobrý tak nevím

Agility, výstavy a snad i jiný výcvik.. to podle toho, jestli najde nějaký schopný cvičák

Doufám, že se jim bude dařit!
joo Yassi už jsem viděla na FB a vypadá moc hezky pěkně. A co s ní má Alieen v plánu? tak šikovná bude určitě se potatí

jo.. šlo o tohle video:
www.youtube.com/…
NIKO, já těm dokumentům stejně nerozumím, tak nevím, co na to napsat...
0 29.06.2010 16:26 NIKO 
Stačí?
Proč máš pořád potřebu někoho přesvědčovat? podle ofocenýho papíru ti lidi názor nezmění

jak říká Katy nemá cenu se rozčilovat někdy je lepší nad určitýma věcima mávnout rukou
Jo, klidně, pokud si na mě vzpomeneš

... jinak je tady prezentace štěňátka BOT - to je Safírkova dcera Yassi

jsem zvědavá, co z ní vyroste, zatím se jeví nadějně!!
Víš, ale tyhle debaty jsou stále jen a jen dokola, takže je zbytečné se kvůli tomu hádat a rozčilovat se.. pěkně v klidu je to nejlepší, o nic přece nejde

. Víš, kolikrát já jsem se rozčilovala nad tím, když mi někdo řekl, že je tervueren sračka?? Už mě to nechává chladnou, já znám kvality mého psa

Když jsem někde dala video na ukázku, že i BOT je schopen kousat, bylo mi odpovězeno, že takhle kouše i sousedovic york

. Uznám, že na videu nemá razanci stáda bejků, ale když vezmu v úvahu, kdy jsme začali kousat a jak často cvičíme, leckdo by mohl závidět (ať furt jenom nepomlouvám, musím se i pochválit

)
no tak já si potom přijdu pro radu za tebou ty se v tom orientuješ tak mi dáš pár rad co jo a co ne ...to není nikdy na škodu

je to sice dost přředběžný ale díky

nejdřív chci počkat až ten můj malej střelenc vyroste

Ono je hlavně důležité dívat se po rodičích a zajímat se. Nejlepší je, když zná člověk rodiče osobně, protože lidi toho na webech můžou nakecat tři zadky, žeáno.. ve finále se ukáže, že pejsánek je pěkná ****...

Viděla jsem spoooooooustu malinoisů, kteří jsou opravdu sračky, co neprojdou ani stupidním povaháčem... potom mě kecy typu "kup si BOM, s tervem se nedá dělat, ten je jen na parádu" většinou dost dost rozesmějí

1 29.06.2010 16:08 NIKO – Re: Dobrman192168
tak já jsem pro takový ,,blázny´´ jako seš ty

taky chci výstavy pokud nám to půjde i výcvik...a přemýšlím právě i o BO tak mě zajímal ten rozdíl

jo to já nevím, já se o NO až tak nezajímám

čerpám pouze z toho, co zažiju, vidím, přečtu a slyším

. Klidně ať si lidi exteriéráky na práci pořizujou, proč ne.. taky lobuju za větší účast chlupatých BO v kousacích sportech

když pochybujete, že si někdo koupí exteriéráka na práci, tak proč Deus Lonadard byl vybrán a slouží pouze za účelem práce? Za to ten pes nemůže, že je i pěkný a má k tomu i dobré výstavní výsledky
Obecně by rozdíl být neměl.. "problém" je v tom, že v ČR se chovají především pracovní BOM, těch "normálních" a exteriérových tady moc není, takže všichni mají tendence srovnávat BOM s "normálním" BOT... pokud se vezmou průměrní jedinci obou plemen, měli by být povahově stejní (záleží samozřejmě na genetice, majitelích atd...). Tervueren z pracovní linie je taky jiné kafe než normální tervueren..a taky se nedá srovnat s normální malinou. Prostě u obou (nebo 3 variet, pokud počítám i BOG) jsou pracovní a exteriérové (či "mazlící") linie, které se mezi sebou ve většině případů srovnávat nedají. Jsou výjimky, kdy jsou psi šampioni a mají nejvyšší zkoušky, ale tady spíš záleží na majitelích. Většinou se člověk jezdící po výstavách až tak do výcviku neangažuje, potom přijde povaha "na zmar"..to jen já a pár nadšenců jsme takoví blázni, kteří dělají všechno

Přidat reakci
1 ...... 26 27
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 25653x